bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pastrňák našel s Bostonem společnou řeč. Podepsal na šest let a 40 milionů

14. září 2017, 16:26

Michal Sobotka

Už se pomalu začínalo hovořit o tom, zda nebude hrát mimo NHL. Hokejista David Pastrňák ale spekulace smetl ze stolu. S Bostonem se totiž konečně dohodl na nové smlouvě. V následujících šesti letech si jedenadvacetiletý útočník vydělá rovných 40 milionů dolarů.

V sobotu ještě fandil s havířovskými fanoušky v Edenu, kde podporoval svůj mateřský klub v souboji prvního kola WSM ligy proti domácí Slavii. Zpátky do zámoří se ještě nechystal, ale situace se teď změní. Celé léto vyjednávání o nové smlouvě je u konce. David Pastrňák podepsal šestiletý kontrakt s Bostonem.

Bruins situaci o vyjednávání výrazně zkomplikoval podpis Leona Draisaitla v Edmontonu. Němec se v kanadském klubu upsal za 8,5 miliónů ročně, a protože jeho bodová produkce nebyla o mnoho rozdílná od Pastrňáka, mohl tak jedenadvacetiletý Čech žádat vyšší cifru. Obě strany se nakonec dohodly na čtyřiceti milionech.

Průměrný roční příjem Pastrňáka bude činit 6,66 milionů dolarů. S informací přišel kanadský novinář Darren Dreger.

Havířovský rodák se stal čtvrtým nejlépe placeným hráčem Bostonu, víc berou už jenom jeho krajan David Krejčí (7,25 milionu dolarů), finský brankář Tuukka Rask (7 milionů dolarů) či kanadský útočník Patrice Bergeron (6,875 milionu dolarů).

Účastník světového šampionátu ve Francii David Pastrňák zažil v minulé sezoně průlomový ročník. Za Boston odehrál 75 zápasů v základní části a zaznamenal v nich 70 bodů za 34 gólů a 36 asistencí.


Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.