bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pastrňák, Kane: Speciální hole pro speciální den

1. ledna 2019, 13:00

Jiří Lacina

Výjimečný okamžik si zaslouží výjimečný přístup. David Pastrňák už dokázal, že se nemá problém extravagantně obléknout. Třpytivé obleky, ostré barvy, klobouky, nic z toho mu není cizí. Nikoho tedy asi nepřekvapí, že i jeho hokejky pro novoroční zápas pod širým nebem budou trochu nevšední.

Boston se v úterý večer evropského času utká s Chicagem na stadiónu Notre Dame v Indianě, kam se na utkání amerického fotbalu vejde 80 tisíc diváků. Řada hráčů se na tento vzácný okamžik nachystala. Brankář Bruins Tuukka Rask bude mít speciální masku, David Pastrňák použije speciální hole.

Bude na nich logo Winter Classic 2019, jména týmů a datum. Dál český lev, obrázek bostonských mrakodrapů a emoji talíře špaget, což je odkaz na Pastrňákovu přezdívku. „Samozřejmě emoji ‚pasty‘ nemůže chybět, je super to tam mít,“ cituje českého útočníka list Boston Globe.

Spoluhráč Brad Marchand pro takové věci moc pochopení nenašel, nejproduktivnějšímu hráči Bruins ale fandí. „Na hokejku bych si žádné emoji nedal,“ vzkázal rozhodně. „Trochu z toho bolí oči, ale takový je Pasta. Jsem si jistý, že to rozjede. Myslím, že jeden nebo dva góly dá.“

Ta důvěra není náhodná. Třebaže poslední dobou víc nahrává, s 23 přesnými zásahy je Pastrňák stále na osmém až desátém místě mezi nejlepšími střelci ligy. Na hokejkách, které mu přichystala firma Bauer, je toho víc. Třeba YOLO, zkratka „You Only Live Once“ (Žiješ jen jednou). Nebo citát z filmu Gladiátor: „Co uděláme v životě, má ozvěnu na věčnosti.“

Bauer nechystal speciální hole jen pro Pastrňáka. Unikátně vyzdobené kousky stejné značky použije v úterý také Patrik Kane z Chicaga. Neděje se tak samo sebou. Hráči obvykle hokejky po utkání rozdají nebo zpeněží pro charitu.

Dřív by si havířovský rodák takovou dobročinnost dovolit nemohl. „Pamatuju si, že moje hokejky stávaly v přepočtu kolem 40 dolarů. Mamka brala tři práce, abych si je mohl dovolit. Když jsem ji zlomil, šel jsem domů naštvaný.“ Teď je v jiné situaci. Pro tréninky a samotný otevřený zápas počítá David Pastrňák asi s dvanácti kusy. Co nezláme, využije pro charitativní účely.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.