bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pasta show v plném proudu: Pastrňák sbírá jeden bod za druhým a láme bostonské rekordy

31. března 2015, 10:30

Tomáš Zatloukal

Bostonští Medvědi se zase vezou na vítězné vlně a děkovat mohou hráči, kterého ještě před pár měsíci trochu přezíravě drželi na farmě. Stále ještě teprve osmnáctiletý David Pastrňák zažil báječný víkend, pod dvě klíčové výhry nad New Yorkem Rangers a Carolinou Hurricanes se podepsal gólem a dvěma asistencemi a celkově se zlepšil již na senzačních 25 bodů ve 40 duelech!

Havířovský rodák řádí vedle dalšího mladíka Ryana Spoonera, jehož zásobuje lahůdkovými pasy, a známého drsňáka Milana Lucice. Zajímavá trojice se dala dohromady během absence Davida Krejčího a hlavní kouč Claude Julien nechal sehrané trio pohromadě i po návratu českého centra z marodky. Krejčí se nevrátil k "Loochovi", svému dlouholetému kumpánovi, ale zamířil na pro sebe nezvyklý post pravého křídla po bok Patrice Bergerona a Brada Marchanda.

Dobré vědět: Pastrňák zaznamenal v posledních šesti zápasech šest bodů (1+5)

Julienovi se taková kulišárna vyplatila, obě formace se mu odvděčují kvalitní prací. Byť by si naši poklonu zasloužil každý z jmenovaných forvardů, nás nejvíce baví usměvavý útočník s lindrosovskou 88 na zádech. Dnes byl koneckonců právě on bostonským hrdinou číslo 1, podílel se na obou brankách Medvědů, když první připravil pro Spoonera a druhou dal sám, po svižné akci rozehrané Torey Krugem a zpětné přihrávce Carla Söderberga. Opřel se do puku a propálil Antona Chudobina.

"Snažil jsem se vystřelit vysoko, protože se brankář přesouval od druhé tyčky. Nakonec šla rána hodně nízko, ale skončila v brance," popisoval vítězný zásah populární borec přezdívaný "Pasta". Tradičně odměřený trenér Julien mu vysekl poklonu, zároveň ho ale počastoval výtkou. "Stále má problémy v defenzivní činnosti a prohrává osobní souboje. Na druhou stranu toho ale směrem dopředu dokáže opravdu hodně." Pastrňákovi podobná kritika elán nevezme, nadšení z něj přímo tryská.

 "Užívám si každý den, neberu to jen jako obyčejnou práci. Snažím se ze sebe vydolovat to nejlepší a splatit důvěru, jakou jsem dostal," hlásí. A do dalších zápasů má kurážný plán. "Jsem moc rád, že jsme získali o víkendu všechny čtyři body, ale teď to musíme hodit za hlavu. Čekají nás další mače a my z nich chceme získat co nejvíce bodů."  Jeho mladické odhodlání je nakažlivé, však si pozitivní energii, kterou Pastrňák rozdává na potkání, starší spoluhráči, třeba Lucic s Marchandem, pochvalují.

"Pastovy" výkony se mezitím stále tučnějším písmem zarývají do bostonské kroniky, energický junák již vyrovnal či pokořil několik klubových rekordů, naposledy se stal nejmladším hráčem, který kdy za Bruins skóroval v prodloužení (během základní části). O historický zápis obral bývalého lotyšského reprezentanta Grigorijse Pantelejevse. Ten se 2. ledna 1993 trefil proti Hartfordu Whalers ve věku 20 let a 50 dní. V NHL se nikdy výrazně neprosadil, Pastrňáka snad čeká jiný osud.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.