bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Parťák jako za starých časů. Krejčí s Nashem by si měli rozumět

2. března 2018, 14:00

Jiří Lacina

Výměna Ricka Nashe vedla některé komentátory NHL k úvahám, podle nichž by tento hokejista mohl v Bostonu perfektně zapadnout k Davidu Krejčímu. Je to podobný silový typ, jako byli Nathan Horton nebo Milan Lucic, po jejichž boku prožil český forvard nejlepší období kariéry. Čtvrteční zápas naznačil, že by tahle souhra skutečně mohla fungovat.

Centr druhé útočné řady našel s bývalým útočníkem Rangers velmi rychle společnou řeč. David Krejčí nastřílel silnému Pittsburghu první hattrick za poslední čtyři roky, celkově čtvrtý v kariéře. Rick Nash se gólově prosadil už v minulém utkání proti Carolině, nyní přispěl k vysoké výhře 8:4 brankou a asistencí.

„Až dosud je to dobré manželství,“ řekl spokojený trenér Bruce Cassidy, jehož tým vyhrál podruhé za sebou. Boston přivedl před uzávěrkou přestupů několik nových tváří. Z Chicaga získal Tommyho Wingelse, z olympijské soupisky USA si Bruins stáhli Briana Giontu; tou nejvýraznější posilou je ale bezpochyby Rick Nash, účastník šesti NHL All Star Game.

„V tomhle útoku jsem určitě šťastný,“ pochválil nového parťáka David Krejčí, který ke dvěma hattrickům z play off přidal čtvrtý v základní části. „Je to hráč světové úrovně, což v posledních dvou zápasech ukázal. Vím, že to není snadné, ale zapadnul dobře.“

Ofenzivní bouře Bruins přišla jen den poté, co ve stejné hale předvedli basketbaloví Boston Celtics se 134 body své sezónní bodové maximum. Také pro hokejisty bylo osm přesných zásahů nejlepším výsledkem probíhajícího ročníku. Klíčem k úspěchu proti obhájci Stanley Cupu byly využité přesilovky. Domácí využili tři z pěti, hosté ani jednu.

Dvě trefy v početní výhodě zaznamenal David Krejčí, jednu Rick Nash. Oba se podíleli na prvním gólu večera, který vstřelil jednatřicetiletý Čech po krásné bekhendové přihrávce o dva roky staršího Kanaďana. Povedený večer prožil rovněž David Pastrňák, jenž byl za dva góly a jednu nahrávku spolu s Krejčím vyhlášen největšími hvězdami zápasu.

„Dali jsme pár špičkových gólů,“ pochválil své střelce trenér Cassidy.

Pittsburgh i Boston před uzávěrkou posilovaly. Bruins obětovali za Ricka Nashe hodně. Noviny popisovaly tuto transakci pokerovým termínem „all-in“. Buď to vyjde, nebo ne. Boston je s 86 body druhý ve Východní konferenci, tradičně vysoké ambice bude mít také obhájce poháru. Je docela pravděpodobné, že se oba týmy potkají i v play off.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.