bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Parťáci nejenom na ledě. Moulson u sebe ubytoval Eichela

20. září 2015, 16:30

David Zlomek

Jack Eichel a Matt Moulson by na ledě, podle nového trenéra Buffala Dana Bylsmy, měli tvořit přirozenou sehranou dvojici. Moulson je hráčem, jenž by v útočné třetině udělal cokoliv pro to, aby padl gól, oproti tomu Eichel je rychlý centr, jenž dokáže naprosto skvěle přihrávat a má na ledě velký přehled. V pátek se k nim do útoku přidal Zemgus Girgensons, ale tolik pověstná chemie mezi těmi dvěma přesahuje led.

Osmnáctiletá americká dvojka letošního draftu totiž žije od začátku září s Moulsonem a jeho rodinou. „Doufám, že budu mít šanci zahrát si s Mattem. V NHL je úspěšný a i mimo led si hodně rozumíme, protože spolu trávíme hodně času,“ řekl Eichel. „Myslím si, že se to promítne i na ledě. Obvykle to tak bývá, věříme si. Mou prací bude přihrávat mu, protože je to dobrý střelec,“ uznal kvality Moulsona účastník českého mistrovství světa.

Takže Jack bydlí u Moulsonových díky tomu, že Mattovi slíbil zásobu přihrávek na celý rok? „Jo, každý večer u večeře to říká,“ vtipkuje Eichel.

Rozhodnutí ubytovat u sebe jednoho z největších talentů hokeje bylo pro Matta a jeho manželku Alicii, se kterou má dvě děti, jimž nejsou zatím ani čtyři roky, jednoduché. Ve skutečnosti to bylo tak, že jakmile si na draftu Eichela vybralo Buffalo, ihned Moulson napsal vedení Sabres, aby se jim nabídl tento nápad ubytovat ho.

„Abych řekl pravdu, nebylo to něco, o čem jsme dlouho přemýšleli,“ přiznal Moulson. „Viděli jsme mladého kluka, kterému by možná prospělo, kdyby nebydlel sám, ale s rodinou. Navíc moje žena se o mě pořád stará a stále hledala někoho, o koho by se mohla starat taky,“ pochválil v jistém slova smyslu svou manželku jednatřicetiletý rodák z ontarijského North Yorku.

Eichel se však nad nabídkou musel chvíli zamyslet. Jako nováček stále bojuje o místo na soupisce pro NHL a, jak dobře víme, ještě v létě nebyl rozhodnutý, zda zůstane na univerzitě, nebo jestli udělá výrazný krok nahoru v podobě NHL, jednoduše neměl dlouhodobé plány. Ale teď říká, že rozhodnutí přijmout nabídku od Moulsona bylo správné. „Je to fakt dobrý, hodně se od něj naučíte. Jak víte, Matt se dokáže krotit na ledě i mimo něj, takže jen sledujete jeho denní rutinu a tak. Jakožto mladý kluk, co přichází, Matt je někdo, ke komu můžete vzhlížet a učit se od něj,“ chválil Eichel.

Eichelovi spoluhráči si již stačili všimnout, jak se zkušeným veteránem Sabres sedli. A to, že Eichel bydlí právě s Moulsonem, chválí obránce Mike Weber – ten si myslí, že mladému centrovi to pomůže v jakémsi uspořádání života. „Myslím, že je to pro něj skvělý krok, není tu lepší chlap. Moulson je jedním z nejlepších hráčů v šatně a u Islanders byl mentorem pro Johnnyho T. Už jenom to, že Jack řekl, že u něj bude bydlet, říká hodně o jeho vyspělosti,“ chválí tento krok Weber.

Kdo se skrývá pod zkratkou Johnny T.? Přece John Tavares, současná hvězda Ostrovanů z New Yorku, kam přišel jako vysoce hodnocený mladík, jehož si klub vybral z prvního místa. Hodně podobný příběh, co myslíte? Vznikla z toho sezona, kdy tato dvojice nasbírala dohromady 102 bodů. Kromě toho Moulson v třech sezonách u Islanders, kdy byl po jeho boku Tavares, vstřelil třicet branek a více. Bylsma byl tenkrát trenérem Penguins, takže toho viděl dost na to, aby rozhodl, že Eichel a Moulson by měli hrát bok po boku.

A co myslíte vy? Bude dvojice Eichel – Moulson konkurovat takovým, jako jsou Bäckström – Ovečkin nebo Toews – Kane?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.