bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Panthers vyztužují ofenzivu, oznámili podpis smlouvy s Brianem Boylem

20. října 2019, 19:26

Jiří Sameš

Florida Panthers vyztužují ofenzivní řady. V neděli 20. října informovali veřejnost, že si plácli s útočníkem Brianem Boylem. Konkrétně tedy jde o roční kontrakt na 940 tisíc dolarů.

Brian Boyle v sezoně 2018-2019 za 73 zápasů vstřelil 18 gólů a zapsal celkem 24 kanadských bodů. Ročník zahájil u New Jersey Devils, 6. února byl potom vyměněn k Nashville Predators. 

Následně v play-off ještě odehrál tři zápasy (pochopitelně za Predators), přičemž zde měl za dvě asistence celkem dva kanadské body.

„Brian odehrál v NHL více než 700 zápasů, navíc dalších více než 100 přidal v play-off. Do našeho klubu přinese bohaté zkušenosti," řekl na adresu Boylea generální manažer Panthers Dale Tallon.

„Přináší s sebou rovněž všestrannost a charakter," doplnil ještě.

Boyleovi po loňské sezoně vypršela dvouletá smlouva na celkem 5.1 milionů dolarů, podepsaná 1. července 2017 s Devils. 

Boyle, čtyřiatřicetiletý Američan, byl do National Hockey League draftován Los Angeles Kings v roce 2003 v prvním kole, jako celkově 26. muž v pořadí.

Kromě Kings, New Jersey a Nashvillu v nejlepší hokejové lize oblékal barvy New York Rangers, Tampa Bay Lightning a Toronto Maple Leafs.

K dnešnímu dni sehrál 766 zápasů, v nichž vstřelil 124 gólů a připsal si celkem 216 kanadských bodů.

Ve vyřazovacích bojích přidal 114 zápasů, přitom vsítil 15 gólů a zaznamenal celkem 30 kanadských bodů.

Za sezonu 2017-2018 obdržel Bill Masterton Memorial Trophy (trofej za oddanost a věrnost hokeji), když mu před jejím startem byla diagnostikována chronická myeloidní leukémie. Brzy ji ale naštěstí dokázal porazit.

Podpis smlouvy s Boylem měl za následek, že Florida poslala na farmu k Springfield Thunderbirds (AHL) útočníka Henrika Borgströma.

Panthers mají po osmi zápasech bilanci 3-2-3, v tabulce Východní konference jsou aktuálně na desátém místě.

Příští utkání odehrají v noci na středu, přivítají Pittsburgh Penguins.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.