bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Panarin jako součást přestavby. Rangers mají být silnější, dynamičtější a koukatelnější

4. července 2019, 12:30

Jiří Lacina

Nijak se netajil tím, že hodlá náležitě využít trh volných hráčů. Život prý je krátký, on vstupuje do jeho nejkrásnější fáze, takže by rád někam, kde ho zaplatí, bude ta mít ruské kámoše a vůbec mu tam bude dobře. Columbus tím místem zřejmě nebyl. Po podpisu New York Rangers na prvním veřejném přivítání v Madison Square Garden pozdravil lidi slovy:

„Jsem doma!“

V sedmadvaceti letech podepsal Artěmij Panarin životní kontrakt, zní na sedm let a 81,5 miliónů dolarů. Z toho už se dá vyžít. Z toho už se dají zajistit děti i vnoučata, pokud své zdroje přiměřeně diverzifikujete. Příchod šikovného Rusa, který údajně odmítnul štědřejší nabídky Columbusu, Floridy a konkurenčních Ostrovanů, je vnímám jako součást přestavby týmu, jenž si od loňské sezóny přetváří k obrazu svému trenér David Quinn.

„Když ho vidíte, když se s ním setkáte, vnímáte tu energii osobnosti,“ vyzdvihuje kouč. „Nezískali jsme jen skvělého hráče, získali jsme energickou osobnost, která přenese své charisma do naší šatny, a doufám, že tím nakazí i ostatní. To jsme potřebovali. Potřebujeme víc osobností. Bez ohledu na to, že je Rus, hráči za ním, myslím, půjdou. Cítím, že z něj bude skvělý spoluhráč.“

Quinn se netají plánem postavit Panarina vedle Mikea Zibanejada, Švéda s íránskými kořeny. Podle odborníků je to dostatečná síla na kvalitní první lajnu, lhostejno kdo ji doplní na pravém křídle. Generální manažer Jeff Gorton se tak může upnout k dalšímu velkému úkolu, podepsat totiž musí obránce Jacoba Troubu, jehož získal před pár dny z Winnipegu.

Nebude to snadné, neboť odhadovaná cena je 7-8 miliónů dolarů za rok a Gorton po zisku Panarina (ročně odkrojí 11,642 mil.) nemá pod platovým stropem moc prostoru. Sestava s dvěma brankáři, pěti obránci a dvanácti podepsanými útočníky aktuálně stojí 72,5 mil. Stavitel Jezdců tak má volných necelých 9 miliónů a před sebou jednání o nových smlouvách s Troubou, Tony DeAngelem, Pavlem Bučněvičem a Brendanem Lemieuxem.

Dozrávající talenty

Přestavba Rangers je pořád v poměrně raném stádiu. V New Yorku věří, že budou příští sezónu konkurenceschopnější, dynamičtější, zábavnější a celkově „koukatelnější“. Přestože je před nimi stále dost práce, není nutné na nic spěchat. Třeba na vývoj mladých hráčů.

O postu prvního centra není pochyb, tím je Mika Zibanejad. Kdo bude tím druhým? Uhraje tak vysokou pozici po jedné kompletní sezóně Filip Chytil? Nebo Ryan Strome? Finský supertalent Kaapo Kakko, draftovaný před pár týdny ze druhého místa, se cítí nejlépe také uprostřed útoku, pravděpodobnější ale je, že začne na křídle. Tam by snad mohl objevit už i devatenáctiletý Vitalij Kravcov, draftovaný loni v prvním kole. Pokud tedy zvládne přechod z Čeljabinsku.

Obrana, stále vedená hlavně asistentem Lindym Ruffem, by měla doznat určitých změn. Připravený naskočit by mohl být jednadvacetiletý Adam Fox, pakliže ukončí účinkování na Harvardu. Zajímavé bude sledovat rovněž vývoj Libora Hájka, jednadvacetiletého Čecha, který loni debutoval v pěti zápasech (1+0). Víc mu bohužel nedovolilo vykloubené rameno.

Pokud budou tito mladí hráči potřebovat ještě trochu času, panuje shoda, že by ho měli dostat. Rangers nicméně půjdou do příští sezóny silnější, odhodlanější a snad i zábavnější. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.