bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ozvěny budoucnosti? Ďábelská derniéra přinese dva debuty, včetně Zachova

9. dubna 2016, 14:30

Tomáš Zatloukal

Kdyby se mu bývala nezatoulala výstroj, měl by český útočník Pavel Zacha svou premiéru v NHL nejspíše již za sebou, patrně jen smůla jej připravila o mač proti Tampě Bay Lightning. Přesto se vysněného startu v nejlepší lize světa možná dočká ještě v aktuálním ročníku. V závěrečném zápase základní části, který pro Ďábly z New Jersey zároveň znamená i definitivní tečku za sezónou 2015-16, jež si jejich fanoušci budou pamatovat třeba kvůli novému kouči Johnu Hynesovi nebo "andělskému" aprílu.

Zacha, šestka loňského draftu, se nejprve dočkal povolání do AHL, kde by měl posbírat cenné zkušenosti během vyřazovacích bojů a pomoci k zisku Calderova poháru, posléze přišla pozvánka i mezi elitu a velká naděje na první zápas za Devils. Sportsnet uvádí, že se New Jersey ještě definitivně nerozhodlo, zda brněnského rodáka nasadí do hry a že svůj verdikt oznámí až po dnešním rozbruslení, nicméně vše naznačuje, že všestranný borec na ledě chybět nebude.

Však si za svůj skvělý rok v OHL zaslouží pořádnou odměnu (a zároveň motivaci do další tvrdé práce). V dresu Sarnie Sting zapracoval na obranné činnosti, ódy se pěly především na jeho hru v oslabení. Navíc dokázal vygradovat svou útočnou formu a postupně přispíval čím dál většími hrstmi bodů, v základní části se nakonec zastavil na 64 bodech, ještě mnohem lépe mu vyšlo play-off.Tam Zacha sbíral takřka dva body za večer a patrně definitivně naučil zámořské komentátory vyslovovat své jméno.

Hrál výborně, a to na obou koncích kluziště. Zase skvěle prospíval v tabulce pravdy. Sarnii táhl, nikdo z kádru Sting nebyl produktivnější než on, bývalé útočné žihadlo libereckých Bílých tygrů. Zacha sice na podzim možná část hokejové veřejnosti zklamal, když se rovnou po draftu neprodral do sestavy Ďáblů (odpadl jako poslední), další rok v OHL mu nicméně prospěl a do NHL vstoupí jako sebevědomější a vyzrálejší hráč. Čerstvě po devatenáctých narozeninách, pouhé dva dny.

To Stevenu Santinimu je jednadvacet. I od něj, amerického beka s italským příjmením, které by se hodilo spíše vyšít na aprílovou "andělskou" uniformu,  si v New Jersey hodně slibují. V roce 2013 jej draftovali ve druhém kole, rodák z newyorského Malhopacu zaujme především zodpovědnou hru směrem dozadu, ve vlastním pásmu je opravdu vynikající. Dosud působil v univerzitní NCAA. S Devils se včera dohodl na tříleté nováčkovské smlouvě a rovnou se oznámilo, že nastoupí proti Torontu Maple Leafs.

New Jersey se tak může těšit na dva zajímavé debuty. V podání hráčů, kteří by měli do Prudential Center přivolat lepší zítřky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.