bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ovečkin učinil další krok k nesmrtelnosti, Ostrované osmigólovým přídělem zničili Oilers

8. února 2016, 0:39

Martin Zíta

Alex Ovečkin i v této sezoně pokořil třicetibrankovou hranici a zařadil se mezi nejspolehlivější kanonýry v historii zámořského hokeje. Edmonton v Brooklynu schytal další debakl, Ostrované svého soka zničili osmi zásahy a z hattricku se radoval Kyle Okposo.

Washington Capitals – Philadelphia Flyers

3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 36. Ovečkin (Alzner), 38. Orlov (Burakovsky, Kuzněcov), 46. Niskanen – 19. del Zotto (Gostisbehere, Cousins), 41. Schultz (Bellemare)

Rsuký bohatýr Alex Ovečkin uskutečnil další výrazný krok na cestě za místenkou do společnosti nejlepších hokejistů, kteří kdy nasadili výstroj. Kapitán Capitals proti Flyers zaznamenal už třicátý gól v letošní sezoně a tuto metu pokořil ve všech svých prvních jedenácti sezonách v NHL. Podobnou střeleckou spolehlivost v historii předvedli pouze Wayne Gretzky a Mike Gartner. Ovečkinova série nabírá na výjimečnosti i ve světle toho, že metu zvládl pokořit i v sezoně zkrácené výlukou, kdy se odehrálo pouze 48 utkání.

Samotný zápas se nesl ve velmi vyrovnaném duchu, oba týmy se prostřídaly v průběžném vedení a stav se ustálil až po brance Matta Niskanena na začátku třetí třetiny. Ovečkin a jeho parta tak mohli milník svého kapitána oslavit bez nepříjemného pocitu.

B. Holtby (WSH) – odchytal 60:00 minut, 33 zákroků, úspěšnost 94,3 %
S. Mason (PHI) – odchytal 58:37 minut, 27 zákroků, úspěšnost 90 %

Jakub Voráček (PHI) 0+0, 3 střely, čas na ledě 22:56
Radko Gudas (PHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:54

1. Matt Niskanen (WSH)
2. Branden Holtby (WSH)
3. Michael Del Zotto (PHI)

Montreal Canadiens – Carolina Hurricanes

2:1sn (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 29. Pacioretty (Markov, Subban), rozh. náj. Andrighetto – 3. Skinner (Staal)

Nejtěsnější možný rozdíl mezi vítězem a poraženým byl k vidění také v souboji Montrealu a Caroliny. V tomto případě byla ale tajenka o rozdělení dvou bodů vyřešena až po samostatných nájezdech. Carolina se vedení chopila už ve třetí minutě, avšak Habs v polovině základní hrací doby vyrovnali a nakonec ovládli i závěrečný rozstřel.

B. Scrivens (MTL) – odchytal 65:00 minut, 34 zákroků, úspěšnost 97,1 %
C. Ward (CAR) – odchytal 65:00 minut, 33 zákroků, úspěšnost 97,1 %

Tomáš Plekanec (MTL) 0+0,1 střela, čas na ledě 17:22
Tomáš Fleischmann (MTL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:25
Andrej Nestrašil (CAR) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:47
Michal Jordán (CAR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 13:48

1. Ben Scrivens (MTL)
2. Cam Ward (CAR)
3. Sven Andrighetto (MTL)

New York Islanders – Edmonton Oilers

8:1 (3:0, 4:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Boychuk (Leddy, Clutterbuck), 10. Tavares (Strome, Hickey), 12. Kuljomin (Nielsen, Okposo), 23. Okposo (Leddy, Tavares), 27. Okposo (Nielsen), 30. Bailey (Lee, Leddy), 37. Clutterbuck (Cizikas), 48. Okposo (Tavares, de Haan) – 27. McDavid

Jinak než jako jedna velká ostuda se zápas s Islanders z pohledu Edmontonu snad ani nedá označit. Olejářům nevycházelo v celém zápase prakticky nic. A celou bídu jen dokreslilo, že o jediný světlý okamžik hostující party se postaral nejmladší člen sestavy v podobě opěvovaného Connora McDavida.

Kromě jeho branky, která ale z podstatné části vyústila z nedůsledné práce obránců Islanders ve vlastním pásmu, předvedli Oilers otřesný výkon. Ztraceným hráčům v poli nepomohli ani brankáři – nastoupili oba – kteří si taktéž vybrali několik slabších momentů.

Islanders tak v polovině základní hrací doby vedli už 6:1, s takovým výsledkem už mohli Edmontonští horko těžko něco dělat a ve třetí periodě navíc ještě dvakrát inkasovali. V dresu domácích Ostrovanů si kanonádu nejvíce užil útočník Kyle Okposo, který zaznamenal hattrick a přidal ještě jednu asistenci. Skvěle hrál taktéž domácí kapitán Tavares.

Edmonton tak po dvou drtivých výhrách se skóre 12:3 utrpěl dvě drtivé porážky s bilancí 2:13. Lépe definovat mladý tým, kterému zoufale schází zkušenosti hráčů ostřílených stovkami zápasů nejvyšší světové úrovně, opravdu nelze.

T. Greiss (NYI) – odchytal 60:00 minut, 30 zákroků, úspěšnost 96,8 %
A. Nilsson (EDM) – odchytal 16:24 minut, 7 zákroků, úspěšnost 63,6 %
C. Talbot (EDM) – odchytal 43:31 minut, 16 zákroků, úspěšnost 80 %

Andrej Sekera (EDM) 0+0, 0 střel, čas na ledě 21:03

1. Kyle Okposo (NYI)
2. John Tavares (NYI)
3. Nick Leddy (NYI)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.