bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ottawa zabojuje o druhý bod v atraktivním čase. Capitals už nesmí před domácími diváky zaváhat

29. dubna 2017, 19:00

David Motloch

Sobotní noc po dnešních duelech nabídne opět souboje na Východě. Ottawští na domácí půdě v prvním zápase nezklamali, ale Rangers už zbrojí k odvetě. Tučňáci jako hostující tým jsou ve výhodnější pozici, po úvodní výhře mohou jít nyní buďto do trháku, nebo se za nerozhodného stavu přesunou na domácí půdu. Washington nechce druhý zápas prospat a lze tak očekávat ještě urputnější boj. Kdo se bude tentokrát radovat z výhry?

21:00 Ottawa Senators – New York Rangers (stav série: 1:0)

První souboj obou týmů jasně naznačil, že o vítězi této série budou rozhodovat jen drobnosti. Svěřenci trenéra Guye Bouchera nakonec uzmuli těsné vítězství v poměru 2:1. Tento výsledek nemusel platit, vše nasvědčovalo tomu, že se zápas v Canadian Tire Centre bude prodlužovat. Čtyři minuty před koncem třetí periody ale z nemožného úhlu vypálil kapitán Ottawy Erik Karlsson a svého švédského krajana v brance dokázal zaskočit.

Seveřané celkově hrají v této sérii zatím prim. Lundqvist, ač za svá záda pustil dost pochybnou branku, si stále drží vynikající číslo úspěšnosti zákroků 94,8%. Mats Zuccarello vstřelil již tři branky a na jednu přihrál. Řádí také Mika Zibanejad, jenž má na svém kontě již čtyři kanadské body. Samozřejmě nesmíme opomenout švédského velikána Karlssona, který by mohl útočení vyučovat (7 bodů).

Ottawě bude k dispozici již zdravý útočník Tom Pyatt, jenž se zranil ve čtvrtém zápase série proti Bruins. Trenér Boucher ale novinářům řekl, že si s jeho nasazením do zápasu není jistý. Údajně nechce zasahovat do prozatím fungující sestavy.

To Alain Vigneault by s lajnami zahýbat mohl. “Řekl bych, že po posledním zápase je řada hráčů, kteří musí předvést lepší výkon. Pokud chtějí v této sérii vyhrát, a já vím že chtějí, musí jít nahoru”, prohlásil kouč Rangers a zároveň nastínil, že klíčem úspěchu budou přesilovky a oslabení. V těch podle jeho slov Ottawa jeho tým v prvním zápase přehrávala.

2:00 Washington Capitals – Pittsburgh Penguins (stav série: 0:1)

Již od prvních minut úvodní zápas mezi rivaly Washingtonem a Pittsburghem splňoval přesně to, co se od něj očekávalo. Tvrdé souboje, pohledné akce a vyrovnanost. Po 60 minutách se z výhry radovali hosté. Ti tak berou důležitou výhru z ledu soupeře a do druhého zápasu jdou se značnou výhodou. Opět se navíc potvrdilo, že kromě střetu dvou mužstev půjde také o minisouboj hráčských velikánů – Ovečkina s Crosbym.

Samozřejmě že se oba hráči nějakému zaměření na osobní souboje vyhýbají obloukem, nelze ale popřít, že když se ti dva střetnou proti sobě, jakoby jim někdo hokejku vyměnil za kouzelnou hůlku. Ovečkin hned v úvodním zápase vstřelil svou čtvrtou branku v play-off, Crosby se na stejnou metu dostal dvěma přesnými zásahy. To právě on položil Capitals na kolena dvěma slepenými góly, jenž se vešly do jediné minuty.

Pittsburgh by mohl být ve druhém zápase ještě silnější. Podle posledních zpráv by mohl po delší pauze opět nastoupit rychlík Carl Hagelin. Trenér Sullivan se údajně rozhodne až těsně před zápasem, zda-li jej skutečně nasadí.

Koho ale lodivod Pens určitě znovu nasadí, je Marc-Andre Fleury. V prvním zápase série druhého kola trochu překvapivě vyhrál souboj se svým brankářským sokem Brademe Holtbym. Místy svými zákroky doháněl útočníky Washingtonu k šílenství. Uvidíme, jak si poveden v dnešní odvetě. Naplánovaná je na 2:00 SEČ. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.