bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ottawa v okurkové sezóně? Podpisy dříčů a příchod zkušeností

25. července 2017, 12:00

Lukáš Podleśny

V uplynulé sezóně Ottawa předvedla nečekanou jízdu, která skončila až ve finále Východní konference. Po takovém tažení opravdu není moc důvodů k velkým zásahům do týmu a přesně podle toho se v hlavním městě Kanady řídí. Zde je přehled několika podpisů.

Tom Pyatt

Jako první si novou smlouvu po úspěšné sezóně vysloužil Tom Pyatt. Kanadský útočník, jenž do Ottawy přišel ze Ženevy, byl velkým překvapením a týmu pomohl především jakožto defenzivně laděný útočník. To potvrzuje i průměrný počet odehraných minut v oslabení na zápas. Se dvěma minutami a šesti vteřinami byl totiž Pyatt v této statistice mezi útočníky Ottawy na druhém místě.

Mike Condon

Druhým významným počinem Senators v rámci léta byl podpis Mikea Condona. Tento gólman přišel do Ottawy v listopadu 2016 výměnou za pátou volbu draftu a tento tah se ukázal jako výborný. Během sezóny totiž jednička Craig Anderson řešil osobní trable s nemocnou manželkou a několikrát dostal od týmu volno. V tu chvíli byl vždy připraven Mike Condon.

Nedraftovaný Američan odchytal 27 zápasů v řadě a v pouhých 32 utkáních vychytal pět čistých kont. Obojím byl vytvořen nový rekord týmu Senators. Celkově pak Condon obdržel 2,48 gólu na zápas a udržel se na 91,4 % úspěšnosti. Jako startér pak zahájil 38 zápasů, přičemž rovnou polovinu vyhrál. Opravdu málo gólmanů dokáže podat kvalitní výkon kdykoliv je jednička mimo hru, ale Condon mezi ně rozhodně patří.

Nate Thompson

Prvním nově příchozím hráčem Ottawy je pro nadcházející sezónu Nate Thompson. Zkušený rodák z Aljašky není žádným bodovým lídrem, ale s téměř sto kily by měl být jedním z nejdůraznějších útočníků Sens. Přesně takový hráč se Ottawě hodí, neboť s bijcem Chrisem Neilem Senátoři spolupráci neprodloužili a rázem se okruh důrazných hráčů v útoku Ottawy výrazně snížil. Navíc je výhodou fakt, že Thompson je schopen hrát v útoku na jakémkoliv postu.

Jean-Gabriel Pageau

Vůbec nejvyšší plat si z nově podepsaných hráčů vysloužil Jean – Gabriel Pageau. Energický útočník jednoznačně patří do kategorie dříčů. V oslabení hraje Pageau výborně, nebojí se položit do střely, chodí před bránu a navíc je schopen přispět i bodově. V základní sezóně zaznamenal 33 kanadských bodů, avšak v play-off byl dokonce nejlépe střílejícím hráčem Sens, když proměnil osm svých pokusů. Nepříliš známý borec, ale rozhodně je v týmu Ottawy jedním z nejdůležitějších.

Johnny Oduya

V rozšiřovacím draftu přišlo to, co si snad nikdo z fanoušků, hráčů ani managementu Ottawy nepřál. Las Vegas sáhlo po Marcu Methotovi, kterého posléze vyměnilo do Dallasu. Senators by mnohem raději přišli o Diona Phaneufa, avšak nestalo se tak a z kabiny Ottawy se pakoval sympatický oblíbenec. Spolu s ním odešly i velmi cenné zkušenosti z 617 utkání odehraných v NHL. Co s tím?

Ottawa se rozhodla sáhnout po Johnnym Oduyovi. Pětatřicetiletý švédský obránce je dvojnásobným vítězem Stanley Cupu, stříbrný medailista z Olympijských her v Soči, bronzový muž z MS 2009, ale hlavně má na svém kontě o téměř 300 utkání v NHL více než zmiňovaný Methot. Co se týče zkušeností, je to tedy náhrada více než důstojná, a bodový přírůstek je s Methotovým srovnatelný. Pro Sens to tedy nemusí být vůbec špatná volba.

Kromě zmíněných si Ottawa dvoucestnými kontrakty pojistila ještě brankáře Chrise Driedgera či obránce Patricka Sieloffa a novou smlouvu podepsal i nadějný mladý útočník Ryan Dzingel. Ten letos odehrál svou první sezónu v NHL a v základní části zaznamenal 32 bodů.

Jak je tedy vidět, Ottawa do týmu zatím výrazněji nesáhla, ale v zámoří kolují různé zvěsti. Například i o Jaromíru Jágrovi nebo Mariánu Gáboríkovi. Situaci kolem tohoto kanadského týmu je tak rozhodně potřeba sledovat a možná se ještě dočkám nějaké velké bomby.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.