bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ottawa řeší spory. Hoffmana vyměnila do San Jose

19. června 2018, 14:44

Jan Šlapáček

Klidné léto v hlavním městě Kanady rozhodně nezažívají. Po téměř úspěšné misi v sezóně 2016/2017 skončil tým v uplynulém ročníku u samého dna, navíc se pokazily i vztahy v kabině. Rozpoutala se i dívčí válka mezi manželkou Erika Karlssona a chotí Mike Hoffmana a výměna minimálně jednoho z nich byla nevyhnutelná.

Správný čas pro odchod jednoho z nich nadešel právě dnes. Generální manažer Pierre Dorion se rozhodl pro výměnu kanadského útočníka Mikea Hoffmana, kterého poslal do slunného San Jose. Co se ambic týmů týká, tak si výrazně pomůže a hned v příští sezóně bude bojovat o Stanleyův pohár.

Petr Adler: u ottawských Senátorů zuří dívčí válka 

Společně s Hoffmanem opustil Ottawu i obránce Cody Donaghey a páté kolo draftu v roce 2020. Naopak barvy Senators bude od nového ročníku oblékat útočník Mikkel Boedker a obránce Julius Bergman. K tomu ještě San Jose pustilo svoji volbu v šestém kole draftu 2020.

Na první pohled se může zdát, že Sharks získali kvalitního střelce za hubičku, a je to i pravda. Pro klid v kabině se však tato výměna Senators rovněž vyplatila a uvidí se, zdali dokáže Boedker nahradit v ofenzívě ostříleného Hoffmana. Navíc i Julius Bergman by se po dobrých sezónách na farmě Sharks mohl posunout ihned do NHL.

„Dnešní den ukázal naši odhodlanost posílit budoucnost týmu. Pracujeme na zlepšení chemie, vedení a vůdcovství v šatně a na ledě," uvedl generální manažer Senators Pierre Dorion. „Jsme si jisti, že jsme udělali správný krok, který nám přinese v budoucnu úspěchy," dodal.

„Boedker dokáže hrát na obou koncích kluziště i na obou stranách hřiště, je to hodně kvalitní hráč. Nejlépe hraje v klíčových zápasech a je zkušeným vůdcem, což přesně odpovídá naší vizi," pochválil Dorion jednu ze svých posil.

Udělala Ottawa správný tah? To ukáže až čas. Jedno je ale jisté, tato výměna byla nevyhnutelná.

Aktualizace: Hoffman byl vyměněn ze San Jose na Floridu!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.