bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Osm mužstev NHL vyslalo do Traverse City své naděje, nechybí ani Nečas, Chytil nebo Zadina

7. září 2018, 16:00

Jan Hausmann

Každoroční turnaj prospektů v Traverse City opět přichází na scénu, výběry těch nejlepších mladíků z osmi organizací NHL změří síly od 7. do 11. září. Jubilejního 20. ročníku se zúčastní Carolina, Columbus, Chicago, St. Louis, Dallas, Detroit, Minnesota a Rangers. Svá želízka v ohni třímá i Česká republika, na turnaji se představí pět našich mladých krajánků.

Měření sil v Traverse City v Michiganu je už po dvě desetiletý neměnnou předsezónní záležitostí. Výběry těch nejlepších mladých hráčů z osmi organizací NHL jsou rozděleny do dvou čtyřčlenných skupin. Obě dvě nesou jména legend NHL – skupina Gordieho Howea a skupina Teda Lindsaye. Hraje se systémem každý s každým a následně si to týmy rozdají o konečné pořadí podle umístění ve skupině. První ze skupiny Gordieho Howea hraje finále s vítězem skupiny Teda Lindsaye, a tak dále.

V malém městečku s 15 tisíci obyvateli se opravdu ukazují možné budoucí hvězdy NHL. 600 hráčů, kteří vstoupili v Traverse City na ledovou plochu, si později okusilo i led mezi mantinely NHL. Z minulosti uveďme jméno jako Henrik Zetterberg, Ryan Callahan, TJ Oshie či Alex Pietrangelo. Ale ono stačí zamířit i do loňského ročníku. Za Columbus se zde představil například Zach Werenski, jenž se v následujícím ročníku zařadil mezi nejlepší beky NHL a stal se z něj tahoun týmu.

Svou druhou účast si připíše Martin Nečas. Útočník Caroliny Hurricanes se v Traverse City předvedl už loni. „Samozřejmě, že je to o trochu lepší, když jste tu podruhé. Zase tolik na tom ale nezáleží, uvidíme,“ uvedl pro klubovou televizi. Nečas by měl nastupovat v útoku s dvojkou letošního draftu Andrejem Svečnikovem a finským forvardem Jannem Kuokkanenem. „Oba dva jsou šikovní, hlavně Janne je opravdu dobrý na hokejce. Svečnikov má výbornou střelu a velkou sílu. Doufám, že se mezi námi vytvoří dobrá chemie. Bude to zábava,“ chválil Nečas své parťáky.

Na turnaji ukáže své schopnosti i Filip Chytil z Rangers, který si tu také zahrál už loňský rok. A následně si připsal i devět startů v NHL (1+2). Za klub z Manhattanu se představí také obránce Libor Hájek. V trikotu Detroitu potrápí brankáře šestka letošního draftu Filip Zadina, zřejmě nejzářivější postava v mančaftu z Hockeytownu. A posledním českým zástupcem je dvacetiletý dallaský bek Ondřej Vála. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.