bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Oslava hokeje! Sérii mezi Bruins a Maple Leafs rozluští sedmý zápas

25. dubna 2018, 19:00

Jakub Prchal

První kolo bojů o Stanley Cup již je téměř za námi, zbývá rozluštit už pouze poslední hádanku. Ze souboje mezi Bostonem a Torontem vzejde poslední účastník nejlepší osmičky. Rozhodne jeden jediný zápas, protože série došla do sedmého utkání.

01:30 Boston Bruins – Toronto Maple Leafs

Bruins už sérii vedli jednoznačně 3:1 a nic nenasvědčovalo, že ze souboje vznikne takové drama. Opak se ale stal pravdou a čeká nás sedmý zápas. Maple Leafs totiž dokázali vrátit sérii zpět domů a před svými fanoušky vybojovali cennou výhru 3:1, přestože v utkání dlouho hráli druhé housle.

Boston tak promarnil dvě šance na ukončení série a umožnil kanadskému celku získat psychickou výhodu na svoji stranu. V obou duelech, ve kterých Maple Leafs odvraceli konec sezóny, čaroval zejména gólman Frederik Andersen, který dlouho držel Medvědy na uzdě. „Frederik odchytal parádní zápasy, jen díky němu jsme mohli pomýšlet na obrat. Ve třetí třetině jsme si pak těsné vedení pohlídali a začali jsme si věřit,“ hledal důvody úspěchu v šestém utkání zkušený útočník Patrick Marleau, který poprvé v kariéře zažívá play-off v dresu jiného celku než San Jose Sharks.

Výraznou stopu ve zmiňovaných zápasech zanechal také Tomáš Plekanec, který dokázal společně se spoluhráči z lajny eliminovat hrozbu první formace Bruins ve složení Marchand – Bergeron – Pastrňák. Navíc v šestém utkání nasbíral hned dva kanadské body a fanoušci i experti v něm vidí klíčové hráče celé série. „Tomáš odvádí skvělou práci. Jsme rádi, že ho tu máme,“ zářil po vyhraném duelu kouč Toronta Mike Babcock. Zmiňovaná elitní formace Bruins má dokonce na kontě po třech prohrách negativní bilanci -16 v tabulce pravdy.

Bruins ale neskládají své zbraně a chtějí o postup zabojovat. „Teď už je to všechno o jediném utkání," řekl kapitán Zdeno Chára. „Je to, jak to je. Jediný zápas, v němž musíte být připravení hrát svůj nejlepší hokej."

Proti jejich snaze ale opět bude stát připravený brankář Frederik Andersen. „Myslím, že to bude teď stejné jako v posledních dvou zápasech, protože to jsme také čelili hrozbě vyřazení," myslí si Andersen. „Jde o něco, o čem všichni sní, že si takové utkání zahrají. A v takovém zápase chcete předvést ten nejlepší výkon," dodává.

Očekává se, že se do sestavy vrátí útočník Danton Heinen, který by měl nahradit Tommyho Wingelse a zařadí se do formace s Davidem Krejčím a Jake DeBruskem. Jiné změny kouč Bruce Cassidy neplánuje. Pouze na tribuně zůstanou Ryan Donato a Brian Gionta. Na straně Toronta už bude k dispozici Leo Komarov, není však jasné, zda jeho zkušeností trenérský štáb Maple Leafs využije.

Bilance Bruins v sedmých zápasech je mírně pozitivní, z třinácti jich zvládli dvanáct (z toho doma 12-8). Toronto si vede podobně, nedaří se mu však na ledě soupeře, kde vyhrálo průměrně jen třetinu sedmých zápasů.

Stav série: 3:3

Nejproduktivnější hráči série:

David Pastrňák (BOS) – 4+7, 11 bodů

Mitchell Marner (TOR) – 2+6, 8 bodů

Zápasy série:

Boston - Toronto 5:1

Boston - Toronto 7:3

Toronto - Boston 4:2

Toronto - Boston 1:3

Boston - Toronto 3:4

Toronto - Boston 3:1

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.