bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ošklivý pád Edlera. Obránce Vancouveru musel být odvezen na nosítkách

5. února 2019, 17:30

Jan Vojkůvka

Zápas proti Philadelphii ve Wells Fargo Center skončil pro Alexandera Edlera předčasně. Obránce Vancouveru ve třetí třetině ošklivě upadl na led, přičemž šel proti tvrdému podkladu jako první svým obličejem. Po krátkém ošetření pro něho musela být přivezena nosítka.

Edler se v 50. minutě snažil narušit útočnou kombinaci soupeře, ale smolně se mu zasekla hokejka do brusle Jakuba Voráčka. Zatímco český útočník z celé situace vyvázl bez úhony, Edler s hokejkou v brusli soupeře se nedokázal udržet na bruslích a byl rychlostí Voráčka stržen k ledu.

Edler, jenž nebyl na situaci vůbec připraven a neupustil svou hůl, se při pádu prudce udeřil do obličeje. 

Zkušený dvaatřicetiletý obránce, který celou svou kariéru odehrál v dresu Vancouveru, musel nakonec být odvezen na nosítkách. Dobrou zprávou bylo, že mohl sedět a nebyl v bezvědomí. Ty horší ale teprve mohou přijít. Podle trenéra Travise Greena putoval Edler na rentgen, aby se zjistilo, zda neutrpěl nějakou zlomeninu v obličeji. Další informace prozatím poskytnuty nebyly.

„Vždy, když jde takhle nějaký kluk k zemi, máte o něho obavy,“ podotkl Green s tím, že zatím vůbec netuší, jak dlouho by mohl Edler Vancouveru chybět.

„Je vždy děsivé, když hráč takhle upadne. Neviděl jsem přesně, co se stalo,“ přemítal jeho spoluhráč Brock Boeser. „Netuším, jestli byl v bezvědomí, ale když vidíte hráče, jak leží bez hnutí, je to strašidelné,“ připomněl první okamžiky po Edlerově pádu, kdy se jeho spoluhráč na ledě nehýbal.

Edler v této sezoně odehrál zatím 38 zápasů s bilancí 5 branek a 15 asistencí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.