bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Opustí Duchene, Dzingel a Stone Senators? Brzy budeme mít jasno

10. února 2019, 13:00

Jiří Sameš

Od uzávěrky přestupů NHL 2019 nás dělí už pouze dva týdny. Hodně se přitom momentálně spekuluje zejména kolem Ottawy Senators. Opustí kanadský klub útočníci Matt Duchene, Ryan Dzingel, Mark Stone?

Ohledně budoucnosti výše zmiňované trojice hokejistů Senators bychom měli mít brzy jasno. Alespoň si to tedy myslí Elliotte Friedman, uznávaný reportér Sportsnetu.

„Ottawa dá velmi brzy vědět ostatním týmům v lize, jak se bude míti situace kolem jejich tří klíčových útočníků: Duchenea, Dzingela a Stonea," řekl Friedman v sobotu, 9. února, během pořadu Hockey Night in Canada, Saturday’s Headlines.

„Týmy se dozví odpověď zhruba 10 dní před uzávěrkou přestupů. Vypadá to tak na polovinu příštího týdne," doplnil.

Připomeňme si, že Ducheneovi, Dzingelovi i Stoneovi končí po sezoně jejich smlouvy. Všichni se přitom 1. července mohou stát neomezeně volnými hráči.

Duchene od sezony 2014/2015 pobírá ročně 6 milionů dolarů. Od Sens mimochodem už před pár týdny obdržel nabídku - osmiletá smlouva na celkem 64 milionů dolarů.

Čtěte zde: Senators předložili nabídku Ducheneovi, Karlsson začal vyjednávat se Sharks

Za Dzingela zřejmě Senátoři případně neobdrží velkou protihodnotu. Jeho současný dvouletý kontrakt má celkovou hodnotu 3,6 milionů dolarů.

Se Stonem Ottawa jednala už minulý rok. Domluvili se však nakonec pouze na roční smlouvě s hodnotou 7,35 milionů dolarů.

„Myslím, že největší rozhodování Senators čeká v případě Duchenea," přidal svůj postřeh Chris Johnston, další z uznávaných reportérů Sportsnetu.

„Tento týden probíhaly rozsáhlé rozhovory mezi Patem Brissonem, agentem hráče, a Pierrem Dorionem, generálním manažerem klubu. Většina diskuzí se přitom týkala zejména budoucnosti organizace, zda si tým může znovu vybudovat respekt," pokračoval.

„Nyní vše záleží na tom, co Duchene chce. Od Senators nedostal pevný termín, do kdy musí učinit své rozhodnutí," dodal ještě Johnston.

Duchene podle všeho Ottawu miluje. Pokud ale odejde a domluví se na smlouvě jinde, bude moci podepsat maximálně "jen" na sedm let.

Duchene, Dzingel a Stone letos dohromady nasázeli 71 gólů (25, 21, 25). Zbytek jejich týmu se postaral 101 branek.

Senators se v tabulce Atlantické divize, Východní konference nacházejí v obou případech na posledním místě. Za dosavadních 55 zápasů se jim podařilo nasbírat pouze 47 bodů. Za druhou divokou kartou na Východě, kterou aktuálně drží Pittsburgh Penguins, zaostávají zpět o 16 bodů.

Uzávěrka přestupů je na programu v pondělí, 25. února.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.