bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ondřej Pavelec těžkou roli ve Winnipegu zvládá. Zatím

20. října 2014, 14:25

Jan Prošek

Kladenský rodák neprožívá zrovna dvakrát příjemné období své kariéry. Jeho triumf společně s týmem Chicago Wolves v Calder Cupu 2007 je všemi fanoušky i novináři jaksi zapomenut. Gólman oblékající dres Winnipegu Jets získal v posledních sezónách mezi diváky a žurnalisty nelichotivou přezdívku „nejhorší jednička v NHL“. Klub z Manitoby nad českým hráčem dlouhou dobu držel ochrannou ruku. V sezóně 2014/2015 by mohlo být všechno jinak, pokud bude i nadále předvádět velmi nevyrovnané výkony z let minulých, nemá prostor mezi třemi tyčemi vůbec jistý.

Pavelcům tým v probíhajícím ročníku NHL odehrál pět zápasů a český reprezentant zasáhl do všech soubojů. Nejvíce se mu dařilo v souboji proti Los Angeles, kdy z kraje druhé třetiny vystřídal kolegu Michaela Hutchinsona. Sedmadvacetiletý brankář se na led dostal za stavu 0:3 z pohledu Jets. Od jeho nástupu do utkání trenér očekával nový impuls pro mužstvo, který opravdu přišel. Pavelec inkasoval z osmnácti střel jeden gól, hra Winnipegu se zvedla, ale na výhru to nestačilo.

Dobrým výkonem se také prezentoval hned v úvodním zápase sezóny, kdy Winnipeg hrál na ledě Arizony. Domácí Kojoti na maskovaného muže vystřelili osmadvacetkrát. Jen ve dvou případech se kotouč dostal za brankovou čáru. Úspěšnost zákroků měl těsně pod hranicí 93 procent.

Ve dvou utkáních měl procentuální úspěšnost zákroků pod číslem devadesát. Proti San Jose Sharks, kteří nastoupili v sestavě i s Tomášem Hertlem. Právě Hertl byl jedním z tria hráčů, kteří ten večer Pavelce překonali. Druhým méně povedeným zápasem byl domácí mač s Calgary. Winnipeg skóroval jako první, dlouhou dobu byl lepším týmem, nicméně ve druhé třetině rozhodli hosté, když během šesti minut vstřelili tři branky.

Winnipeg z pěti odehraných zápasů vyhrál jen jeden. Ondřej Pavelec patří na osmé místo ve statistice odchytaných minut. Jeho výkony odrážejí předváděnou hru Jets. Tryskáči mají největší problém s produktivitou. Ve čtyřech prohraných utkáních vstřelili čtyři branky, což je prostě málo. V tomto ohledu český brankář týmu nedokáže pomoci.

Ondřej Pavelec zneškodnil 116 ze 128 střel, procentuální úspěšnost zákroků má 90,6 %, průměr gólů na zápas 2,61. Brankář draftovaný týmem Atlanta Trashers se zatím vyvaroval nevyrovnaných výkonů, které ho provázely v letech minulých. Nutno poznamenat, že za snadno prostupnou obranou Jets to má hodně obtížné. Čelí jednomu brejku za druhým. Zatím si ale vede dobře. Ovšem nesmí usnout na vavřínech, moc dobře ví, že NHL je nevyzpytatelná.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.