bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Oilers chtějí více od Draisaitla. Musí se naučit bodovat bez McDavida, nabádá McLellan

13. října 2018, 13:10

David Panuška

Od Oilers se toho opět očekává dost, po dvou úvodních duelech to ale není ono a Oilers jsou na dně ligové tabulky. Kanadský velkoklub navíc vstřelil pouhé tři branky, u všech byl McDavid. Kouč McLellan chce více, třeba osamostatnění Leona Draisaitla.

Connor McDavid je obrovská hvězda a budoucí legenda Edmontonu. Kouč Todd McLellan ale požaduje více. Nechce německého útočníka nechat hrát vedle McDavida, chce druhého lídra. „Dokáže se Leon osamostatnit? Ano, dokáže. Byl takto trénován, placen a tvořen,“ nechal se slyšet lodivod lavičky Edmontonu.

Stále jde o hráče, který pobírá ročně 8,5 milionů dolarů. Nejde o hráče, který je doplňkovým. On musí táhnout sebe a dalšího hráče, nejlépe další dva. „Musíme najít cestu, jak nespoléhat jen na Connora. To je prostě fakt,“ pronášel po pátečním tréninku v New Yorku odchovanec hokeje v Kolíně nad Rýnem, kde si před startem NHL zahrál.

Nelze ovšem připouštět paniku, odehrány byly dva duely a Edmonton nepotkal úplně nejlehčí soupeře. Draisaitl je stále hráčem, jenž v posledních dvou ročnících dosáhl hranice sedmdeásti kanadských bodů. Otázkou ovšem zůstává, zda by to zvládl bez McDavida po svém boku. 

„Leon je skvělý hráč a je brzy na hodnocení,“ nechal se slyšet samotný McDavid. „Čeká nás teprve třetí utkání. Vždycky to byl hráč, co potřeboval více času. Pokud máte dvě gólové útoky, nabízí to další možnosti. Lze to vidět u Toronta, kde je Tavares a Matthews,“ pokračoval nejproduktivnější hráč posledních dvou ročníků NHL.

Oilers ale potřebují vyhrávat, začátek sezóny je pokaždé zrádný. „Potřebujeme vyhrávat. Před deseti dny útoky špatně nevypadaly, v posledních dvou duelech ale tak pozitivní už nejsou. Nějaké náznaky tam ale jsou,“ hodnotil úvod sezóny jednapadesátiletý kanadský kouč.

„Určitě to aktuálně nestačí,“ vyjadřoval se McDavid na sílu v útoku Oilers. „Musíme udržet soustavný tlak, měli jsme spíše jednorázové akce, a to není způsob, jak v této lize uspět,“ pokračuje borec nosící číslo 97. „Musíme najít způsob, jak se v útoku lépe pohybovat a zakončovat.“

Shrnuto, podtrženo. Leon Draisaitl je skvělý hráč, ale McDavid je na jiném levelu. A právě německý útočník hodně těžil z práce kanadské superhvězdy. McLellan by rád viděl oba hráče jako tahouny svých lajen. Pak by to bezesporu bylo o něčem jiném.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.