bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ofenzivní smršť na úvod. Pittsburgh ztratil luxusní vedení, přesto první zápas vyhrál

30. května 2017, 7:39

Michal Sobotka

Velká šachová partie se nekonala. Pittsburgh s Nashvillem se v prvním finále předvedli. Hostům se podařilo stáhnout třígólové manko, jenže v závěrečných minutách se vytasil se svou životní střelou Jake Guentzel. Obhájce Stanleyova poháru se tak před svými fanoušky dočkal prvního bodu.

Pittsburgh Penguins – Nashville Predators

5:3 (3:0, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 16. Malkin (Daley, Crosby), 17. Sheary (Kunitz, Crosby), 20. Bonino (Dumoulin), 57. Guentzel (Cullen, Schultz), 59. Bonino (Kunitz) – 29. Ellis (Subban, Fisher), 51. Sissons (Josi, Järnkrök), 54. F. Gaudreau (Watson, Fisher).

Opatrnost se vyplácí? Ale kdeže. Oba fináloví soupeři hned první večer ukázali hlavně svou ofenzivní sílu. A možná všechno mohlo vypadat ještě jinak, kdyby rozhodčí po úvodním tlaku hostů uznali gól Subbana. Právě po něm a zbytečném oslabení ve třech se hosté výrazně přibrzdili. I přes tříbrankové manko se ale do zápasu vrátili. Jejich snahu o parádní obrat ale odmítal Jake Guentzel, který se pár minut před koncem vytasil s nejlepší možnou střelou.

Stav série: 1:0.

M. Murray (PIT) – odchytal 59:46 minut, 23 zákroků, úspěšnost 88,5 %
P. Rinne (NSH) – odchytal 58:48 minut, 7 zákroků, úspěšnost 63,6 %

1. hvězda: Nick Bonino (PIT)
2. hvězda: Jake Guentzel (PIT)
3. hvězda: Colton Sissons (NSH)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.