bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odvážný tip EA Sports na finále z poloviny vyšel. Vyjde i tip na vítěze?

24. května 2017, 13:00

Jiří Lacina

Znělo to trochu jako provokace. Tvůrce asi nejpopulárnější hokejové hry na světě, fenomenální EA Sports, tipnuli před začátkem této sezóny na finále Stanley Cupu Montreal a Nashville. Což bylo přinejmenším smělé, když zvážíte, že Habs se loni ani nekvalifikovali do play off a Predátoři byli na západě až sedmí a po dvou sedmizápasových bitvách vypadli ve druhém kole.

Provokativně vyzníval ten předpoklad také proto, že právě mezi těmito dvěma týmy proběhl před začátkem sezóny bombastický trejd Weber – Subban, přičemž EA Sports věřili víc druhému jmenovanému. Nashville měl vybojovat pohár na ledě Bell Centrea. V Montrealu přijali novináři drzou věštbu s mírnou nelibostí, nicméně ta představa je dráždila.

„Jaký příběh by to byl, kdyby se reálná sezóna takto opravdu vyvinula,“ napsal list Montreal Gazette 6. října 2016. „Jen si zkuste představit, jak P.K. Subban nese v dresu Nashvillu Stanley Cup do montrealské dětské nemocnice…“ Oblíbený obránce je jak známo štědrým mecenášem právě tohoto zdravotnického zařízení.

Předpoklad EA Sports byl takový, že Montreal pozvedne uzdravený gólman Carey Price. To se sice povedlo, ale jen částečně. Habs se po roční odmlce probojovali do pohárové části sezóny, kde ovšem vypadli s New York Rangers po šesti zápasech hned v prvním kole.

Nashville potvrzuje představy hokejových programátorů mnohem lépe. Po třech sériích, na které potřeboval jen 16 utkání, si zahraje první finále o Stanley Cup v klubové historii, kde narazí buď na Pittsburgh nebo Ottawu. Svou zásluhu na skvělé jízdě Preds má také P.K. Subban, ukázněný ve hře dozadu, produktivní vpředu. K naplnění představy o návštěvě montrealské dětské nemocnice s pohárem potřebuje ještě čtyřikrát vyhrát.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.