bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odešli jinam. Kdy je čeká první návrat na led předchozího zaměstnavatele?

6. července 2019, 17:30

Jiří Sameš

I letošní letní přestávka nabídla několik podpisů či výměn, zahrnující zvučná jména. Stále přitom nejsme ani zdaleka u jejího konce. Kdy čeká nejlepší hokejisty, kteří v posledních dnech změnili dres, první návrat na led předchozího zaměstnavatele?

Článek obsahuje 16 nejlepších hokejistů, kteří v posledních dnech změnili dres (podpis jako volný hráč nebo výměna). Seřazeni jsou abecedně, za nimi je následně uvedeno datum návratu.

Tyson Barrie - 23. listopadu 2019

Nově Toronto Maple Leafs, návrat na led Colorado Avalanche

Obránce Tyson Barrie oblékal dres Avalanche osm sezon. Zvládl v nich odehrát 484 zápasů, přičemž vstřelil 75 gólů a zapsal celkem 307 kanadských bodů, v play-off potom nastoupil k 21 utkáním a vsítil jeden gól, zaznamenal celkem 14 kanadských bodů.

Barrie, sedmadvacetiletý Kanaďan, je mezi obránci Colorada historicky nejproduktivnějším hráčem. K Maple Leafs se dostal díky výměně, která proběhla 1. července. 

Sergej Bobrovskij - 31. prosince 2019

Nově Florida Panthers, návrat na led Columbus Blue Jackets

Brankář Sergej Bobrovskij strávil s Blue Jackets sedm let, dvakrát se přitom za uvedené období mohl radovat z Vezinovy trofeje (2013, 2017). V Columbusu vládne všem důležitým statistikám - výhry (213), průměr obdržených branek (2.41), procentuální úspěšnost zákroků (92.1), čistá konta (33).

Bobrovskij, třicetiletý Rus, se 1. července stal neomezeně volným hráčem. Následně ihned přidal svůj podpis k sedmileté smlouvě na celkem 70 milionů dolarů s Panthers.

Cody Ceci - 15. února 2020

Nově Toronto Maple Leafs, návrat na led Ottawa Senators

Obránce Cody Ceci se v Ottawě narodil, místními Senators byl potom v roce 2012 draftován v prvním kole, jako celkově patnáctý v pořadí, o to pikantnější tak jeho návrat bude. Za klub sehrál 440 zápasů, stihl při nich vstřelit 32 gólů a připsat si celkem 118 kanadských bodů.

Ceci, pětadvacetiletý Kanaďan, byl součástí obchodu obránce Nikity Zajceva, jenž se uskutečnil 1. července. O pár dní později, 4. července, s Maple Leafs jako omezeně volný hráč podepsal roční kontrakt na 4.5 milionů dolarů.

Nazem Kadri - 4. prosince 2019

Nově Colorado Avalanche, návrat na led Toronto Maple Leafs

Útočník Nazem Kadri debutoval za Maple Leafs 8. února 2010, dohromady za deset let s nimi odehrál 561 zápasů a vsítil 161 gólů, nasbíral celkem 357 kanadských bodů. Ve vyřazovacích bojích přidal 19 utkání, ve kterých vstřelil tři góly a zapsal celkem 10 kanadských bodů.

Kadri, osmadvacetiletý Kanaďan, byl 1. července vyměněn z Toronta k Avalanche, obchod kde figuroval výše zmiňovaný Barrie. Do té doby byl ze současných hokejistů Javorových listů služebně nejstarším. 

Phil Kessel - 6. prosince 2019

Nově Arizona Coyotes, návrat na led Pittsburgh Penguins

Útočník Phil Kessel s Penguins dvakrát slavil Stanley Cup (2016, 2017), za čtyři sezony s nimi nevynechal ani jeden duel. Ve 328 zápasech vsítil 110 gólů a zaznamenal celkem 303 kanadských bodů, v play-off následně v 65 utkáních vstřelil 20 gólů a připsal si celkem 56 kanadských bodů.

Kessel, jednatřicetiletý Američan, už byl v Pittsburghu nechtěný, o jeho odchodu se spekulovalo hodně dlouho. Odvahu Pens dostali až 29. června, poslali jej ke Coyotes.

Robin Lehner - 2. dubna 2020

Nově Chicago Blackhawks, návrat na led New York Islanders

Brankář Robin Lehner působil u Islanders pouze jeden rok, dokázal však velké věci. Za 2018-2019 ve 46 zápasech měl průměr obdržených branek 2.13 a procentuální úspěšnost zákroků 93.0, obdržel Bill Masterton Memorial Trophy a William M. Jennings Trophy (s brankářem Thomasem Greissem).

Lehner, sedmadvacetiletý Švéd, se na nové smlouvě s Isles nestihl domluvit. Jako neomezeně volný hráč tak 1. července s Blackhawks podškrtl roční kontrakt na 5 milionů dolarů.

Tyler Myers - 8. listopadu 2019

Nově Vancouver Canucks, návrat na led Winnipeg Jets

Obránce Tyler Myers nastupoval za Jets čtyři a půl roku, jejich součástí se stal 11. února 2015. Odehrál s nimi 270 zápasů, přičemž vstřelil 29 gólů a nasbíral celkem 114 kanadských bodů, ve vyřazovacích bojích sehrál 26 utkání, vsítil přitom pět gólů a zapsal celkem osm kanadských bodů.

Myers, devětadvacetiletý Američan, byl 1. července neomezeně volným hráčem. Canucks na nic nečekali a okamžitě s ním uzavřeli pětiletou dohodu na celkem 30 milionů dolarů. 

Gustav Nyquist - 17. prosince 2019

Nově Columbus Blue Jackets, návrat na led Detroit Red Wings

Útočník Gustav Nyquist nosil barvy Red Wings sedm a půl roku, 24. února byl vyměněn k San Jose Sharks. Obchod se mimochodem uskutečnil krátce po duelu, kdy Detroit hostil právě Sharks, hokejista v utkání dokonce skóroval.

Nyquist, devětadvacetiletý Švéd, za Rudá křídla odbruslil 481 zápasů, vstřelil v nich 125 gólů a zaznamenal celkem 295 kanadských bodů. Se San Jose svou budoucnost nespojil, 1. července si jej jako neomezeně volného hráče upsali Blue Jackets díky čtyřleté smlouvě na celkem 22 milionů dolarů.

Artěmij Panarin - 5. prosince 2019

Nově New York Rangers, návrat na led Columbus Blue Jackets

Útočník Artěmij Panarin strávil u Blue Jackets jen dvě sezony, v průměru ale sbíral více než bod na utkání. Za 160 zápasů vsítil 55 gólů a připsal si celkem 169 kanadských bodů, loni navíc vylepšil rekord Columbusu v počtu nasbíraných bodů za jeden ročník (87), vlastnil jej vlastně on sám.

Panarin, sedmadvacetiletý Rus, 1. července jako neomezeně volný hráč, největší hvězda letošního trhu, podepsal sedmiletý kontrakt na celkem 81.5 milionů dolarů s Rangers.

Joe Pavelski - 11. ledna 2020

Nově Dallas Stars, návrat na led San Jose Sharks

Útočník Joe Pavelski poslední čtyři sezony zastával funkci kapitána Sharks, dohromady s nimi spojil všech třináct let své kariéry. Je jejich druhým nejlepším střelcem (355 gólů), třetím nejlepším nahrávačem (406 asistencí) a třetím nejproduktivnějším hráčem (celkem 761 kanadských bodů).

Pavelski, čtyřiatřicetiletý Američan, sehrál v San Jose 963 zápasů, dalších 134 utkání potom přidal v play-off. 1. července jako neomezeně volný hráč se Stars uzavřel tříletou dohodu na celkem 21 milionů dolarů.

Corey Perry - 9. ledna 2020

Nově Dallas Stars, návrat na led Anaheim Ducks

Útočník Corey Perry za Ducks nastoupil k 988 zápasům, v nichž vstřelil 372 gólů a nasbíral celkem 776 kanadských bodů. Působil u nich všech čtrnáct let své kariéry, na jaře roku 2007 se radoval ze Stanley Cupu. 

Perryho, čtyřiatřicetiletého Kanaďana, Anaheim 19. června vyplatil ze smlouvy, do konce jeho osmileté dohody na celkem 69 milionů dolarů zbývaly ještě dva roky. 1. července jako neomezeně volný hráč podškrtl roční kontrakt na 1.5 milionů dolarů + výkonnostní bonusy se Stars. 

Wayne Simmonds - 9. října 2019

Nově New Jersey Devils, návrat na led Philadelphia Flyers

Útočník Wayne Simmonds byl součástí Flyers téměř osm sezon, hned v šesti z nich zvládl vsítit minimálně 24 gólů. Minulým ročníkem se trochu protrápil, 25. února jej navíc potkala výměna k Predators.

Simmonds, třicetiletý Kanaďan, ve Philadelphii odehrál 584 zápasů a vstřelil 203 gólů, zapsal celkem 378 kanadských bodů. Jeho služby si 1. července zajistili Devils, když mu jako neomezeně volnému hráči předložili roční smlouvu na 5 milionů dolarů. 

Jason Spezza - 29. ledna 2020

Nově Toronto Maple Leafs, návrat na led Dallas Stars

Útočník Jason Spezza působil u Stars pět let, v jejich dresu 30. října 2018 nastoupil ke svému 1 000 duelu v kariéře. Za uvedené období, co se tedy Dallasu týče, ve 379 zápasech vsítil 81 gólů a zaznamenal celkem 228 kanadských bodů.

Spezza, šestatřicetiletý Kanaďan, 1. července jako neomezeně volný hráč uzavřel roční dohodu na 700 tisíc dolarů s Maple Leafs. Splní si tak sen, hrát totiž bude v rodném městě.

P.K. Subban - 7. prosince 2019

Nově New Jersey Devils, návrat na led Nashville Predators

Obránce P.K. Subban si s Predators střihl tři sezony, během nichž sehrál 211 zápasů a přitom vstřelil 35 gólů, připsal si celkem 130 kanadských bodů. Jejich největším úspěchem bylo finále Stanley Cupu roku 2017.

Subban, třicetiletý Kanaďan, Nashville opustil 22. června, v průběhu druhého dne Vstupního draftu NHL 2019, kvůli výměně, jeho novým zaměstnavatelem budou Devils. Jeden velký návrat už mimochodem zažil, 2. března 2017 se vrátil do Montrealu.

Semjon Varlamov - 19. února 2020

Nově New York Islanders, návrat na led Colorado Avalanche

Brankář Semjon Varlamov si užíval čas s Avalanche osm let, mezi gólmany je u nich druhý nejlepší, co se výher (183) a čistých kont (21) týče. Odchytal zde konkrétně 389 zápasů, jeho nejlepší sezonou byl ročník 2013-2014, kdy zapsal 41 výher (nejvíce v uvedené sezoně).

Varlamovovi, jednatřicetiletému Rusovi, poslední rok nevyšel, vytlačil jej brankář Philipp Grubauer. 1. července jako neomezeně volný hráč připojil svůj podpis ke čtyřleté smlouvě na celkem 20 milionů dolarů s Islanders.

Mats Zuccarello - 25. listopadu 2019

Nově Minnesota Wild, návrat na led New York Rangers

Útočník Mats Zuccarello strávil s Rangers téměř devět sezon, než byl krátce před letošní uzávěrkou přestupů vyměněn ke Stars. Odbruslil s nimi 509 zápasů, přičemž vstřelil 113 gólů a zapsal celkem 352 kanadských bodů.

Zuccarello, jednatřicetiletý Nor, bude v novém ročníku hájit barvy Wild, s nimiž se 1. července jako neomezeně volný hráč domluvil na pětiletém kontraktu na celkem 30 milionů dolarů. 

Pozn.: Útočník Matt Duchene nebyl zařazen, za Blue Jackets odehrál pouze 23 zápasů a na led Senators se vrátil ihned po výměně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.