bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odehrál 350 zápasů v řadě, teď série Andyho Greenea možná skončí

6. ledna 2017, 16:00

Michal Belšán

Přezdívají mu železný muž. Kapitán New Jersey Devils Andy Greene nechyběl totiž ve 350 utkání za sebou, naposledy jich několik zmeškal v průběhu sezony 2011/2012. Jeho série by ale mohla skončit v noci z dneška na zítřek.

Rodák z amerického Trentonu totiž v posledním utkání s Carolinou, které Ďáblové vyhráli 3:1, zblokoval střelu. Ta ho trefila do zápěstí a obličeje a Greene zápas nedohrál.

Dnes v noci od 1:00 SEČ hostí Devils Toronto a start Andyho Greenea je nejistý, podle trenéra Johna Hynese 50 na 50. „Vše bude záležet na tom, jak se bude cítit dnes,“ řekl kouč. „Včera dostal volno, aby si mohl odpočinout.“

Z farmy byl pro jistotu povolaný Seth Helgeson, kdyby nemohl kapitán New Jersey nastoupit. A byla by to škoda, vždyť Greeneovo 350 zápasů v řadě je třetí nejdelší klubová série. Déle v kuse hráli jen Travis Zajac (401 zápasů) a Ken Danyeko (388 zápasů).

„Je neskutečné, co dokázal,“ řekl spoluhráč Ben Lovejoy. „Tahle hra je hodně těžká, rychlá a fyzická. Nemůžete hrát, když máte chřipku... Občas si natáhnete nějakou šlachu. On se ale zraněním vyhýbal velmi dlouho, někdy hrál i přes ně, což by někteří kluci nedokázali,“ dodal na jeho adresu.

Greene je pro svůj celek velmi důležitý i po psychické stránce – vždyť je to kapitán. „Kdyby chyběl, tak ho nikdo nedokáže nahradit. Nikdo z hráčů nedokáže před ostatní předstoupit a odvést jeho práci. Já a ostatních pět obránců budeme muset odvést tu nejlepší práci,“ velí jasně Ben Lovejoy.

Teď už zbývá jen čekat. Během dnešního dne by měl 34letý obránce, který v NHL odehrál 680 zápasů v základní části a 45 v play-off (všechny za New Jersey), oznámit, jestli bude připraven.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.