bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odchod pouhou otázkou času, Patrick Marleau prodává svůj dům v Torontu

8. června 2019, 17:15

Jiří Sameš

Působení útočníka Patricka Marleaua u Toronta Maple Leafs téměř jistě brzy skončí. Před několika dny se vyrojily spekulace o jeho odchodu k Los Angeles Kings, nyní navíc na veřejnost prosákla informace, že prodává svůj dům v kanadské metropoli.

Patrick Marleau posílil Maple Leafs začátkem července 2017, když s nimi jako volný hráč podepsal tříletou smlouvu na celkem 18.75 milionů dolarů. Jeho angažmá zde však velmi pravděpodobně skončí o něco dříve.

Devětatřicetiletý Kanaďan, jenž předtím působil dlouhých 19 let u San Jose Sharks, má totiž zájem vrátit se zpět do Západní konference. Alespoň to tedy tvrdí Nick Kypreos, uznávaný reportér Sportsnetu.

„Všechno nasvědčuje tomu, že se spojení Marleau a Leafs rozpadne," řekl Kypreos minulou sobotu 1. června během pořadu Hockey Night in Canada, segmentu Saturday’s Headlines.

„Marleauova rodina se stěhuje zpátky do San Jose. Patrick se týmu zcela jasně zmínil o tom, že by byl rád svým milovaným nablízku. Znamená to tak, že bude chtít hrát někde na západním pobřeží," pokračoval.

Kypreosova slova o konci Marleaua u Javorových listů dokazuje skutečnost, že zkušený hokejista prodává svůj dům v Torontu. Cena je neuvěřitelných 11.888 milionů dolarů.

Dům mimochodem obsahuje pět ložnic, sedm koupelen, osm krbů, garáž pro 13 aut, hokejovou místnost a bazén. Nechybí ani venkovní hokejové hřiště.

Tak tedy ale nyní, jaké jsou potenciální destinace pro Marleaua?

„Bylo mi řečeno, že se o jeho služby zajímají Arizona Coyotes, Colorado Avalanche a Los Angeles Kings," sdělil Kypreos.

Proč Los Angeles Kings, kteří mají už nyní tým plný hokejistů staršího věku?

„Pokud budeme hovořit o výměně ke Kings, Leafs by se pravděpodobně museli vzdát ještě nějakého mladšího hráče, který momentálně figuruje na jejich soupisce. Možná by si i museli ponechat 1.5 až 2 miliony z Marleauova kontraktu," podotkl Kypreos.

Za Maple Leafs Marleau odehrál 164 zápasů, přičemž v nich vstřelil 43 gólů a zapsal celkem 84 kanadských bodů. V play-off nastoupil do 14 utkání, vsítil přitom čtyři góly a zaznamenal celkem sedm kanadských bodů.

V nejlepší hokejové lize světa má na svém kontě už 1 657 zápasů. Vstřelil v nich 551 gólů a připsal si celkem 1 166 kanadských bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.