bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Od vítěze Stanley Cupu až k volantu taxíku, Mike Commodore si našel netradiční koníček

25. října 2016, 14:05

David Panuška

Mike Commodore je znám různě. Ať už začneme u jeho zrzavého číra, pokračujeme tím, že se mu povedlo vyhrát Stanley Cup a dostaneme se k tomu, že během dvanácti let v NHL vystřídal sedm klubů. Populární je i jeho twitterový účet a odpor k trenéru Mikeu Babcockovi. Nyní se ke všemu tomuhle přidává i jeho nová profese - řidič taxíku pro firmu Uber.

Nyní sedmatřicetiletý bývalý hokejista odehrál v nejlepší hokejové soutěži světa celkem 484 utkání. Draftován byl New Jersey, kde se ovšem moc neohřál. A tak nějak to bylo i s ostatním angažmá. Odehrál dvě sezóny v Calgary, pokračoval do Caroliny, Ottawy, Columbusu, Detroitu a zámořskou kariéru završil v Tampě Bay.

Nejlepší léta pak prožil právě v Carolině, kde strávil dvě a půl sezóny a v hned té první se mu povedlo s týmem vyhrát Stanley Cup. V play-off k tomu kanadský hokejista dopomohl čtyřmi body za dvě branky a dvě asistence.

Commodore má nyní ovšem naprosto jiné myšlenky a zážitky, které jak je u něj známo, pravidelně ventiluje na twitter. Obyvatel Scottsdalu se totiž zaregistroval na mobilní aplikaci, která nese název Uber, kde se dostaneme k lidem, kteří potřebují odvézt.

„Jsem svobodný a nemám děti. Hledal jsem něco, co by mělo dostalo ven z baráku a udrželo dále od barů,“ vysvětloval svojí změnu pro uznávaného Boba McKenzieho. „Krom hraní golfu a chození do barů nemám co jiného dělat,“ dodal naposledy hráč ruského Vladivostoku.

Commodore si rád povídá s lidmi a vyměňuje si s nimi životní příběhy. Někteří mu dokonce neuvěřili, že je to bývalý hráč NHL. Jeho rozvoz dokonce přináší i zajímavé setkání. Do auta mu nastoupilo šest mladých děvčat. Jedna z nich se ho zeptala, odkud je. Mike odpověděl, že z Kanady, a tak hned přišla otázka na to, jestli hrál hokej.

„Odpověděl jsem, že ano,“ pokračuje v rozhovoru pro TSN. „Jedna z těch devčat se mě zeptala, jestli jsem někdy slyšel o jejím strýcovi, Doughu Weightovi. Říkám jí, že nejen to. Dokonce jsem s ním hrál v Carolině. A když mi neuvěřila, řekl jsem jí, ať Doughiemu klidně zavolá,“ popisoval naprosto neuvěřitelné setkání mistr světa z roku 2007. Mike o tom samozřejmě nezapomněl tweetnout.

A sedmatřicetiletému sympaťákovi stále nechybí fair-play chování. Například v momentě, kdy mu jeden z mladých lidí nechával o nějaký ten dolar více. Commodore odmítl a řekl mu, že ho potřebuje více, než on.

Další zákazníci byli zase z Columbusu, kde prožil tři hokejové sezóny. „Ptal jsem se jich, odkud jsou. Odpověděli, že z Columbusu, a tak jsem zareagoval tím, že jsem tam žil," popisuje svůj zážitek. "Následně se mě zeptali, co jsem tam dělal. Řekl jsem jim, že jsem hrál za Blue Jackets. S údivem pokračovali. Tak to musíte znát Ricka Nashe! Ano, Rick je dobrý kamarád. Přišla otázka i na Jareda Bolla. Odpovídám, že znám i Jareda a klidně jim vyjmenuji všechny kluky," dodává.

Rodák z Fort Saskatchewanu si to užívá. Baví jej jezdit, poznávat lidi a povídat si s nimi o jiných tématech, než je hokej. Umíte si představit, že by Mike Commodore byl právě vaším taxikářem?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.