bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Očekávání jsou velká, ví nový Olejář Adam Larsson

26. července 2016, 16:50

Martin Zíta

Peter Chiarelli si výměnou Taylora Halla za Adama Larssona mezi fanoušky Edmontonu moc přátel neudělal. Nikdo už však trejd nevrátí zpátky a dres Oilers bude od nové sezony oblékat právě švédský obránce. Nečeká jej nic jednoduchého. Dát zapomenout na Halla nebude jen tak, Larsson je ale na novou výzvu připraven.

Sociální sítě, diskuzní fóra. Výměna dvou výše zmíněných nadělala velký rozruch. Nebýt trejdu mezi Nashvillem a Montrealem, PK Subban zamířil k Preds za Sheu Webera, byla by to hlavní událost dne. Po několika týdnech rozruch pochopitelně opadl a v pondělí Adam Larsson, nový člen Edmontonu Oilers, poprvé mluvil s novináři.

“Po Taylorovi samozřejmě zůstala velká díra, je na mě, abych ji zaplnil,” řekl Larsson. Sám ví, že to nebude mít u příznivců Oilers jednoduché. Připomíná ale, že nabízí něco jiného než Hall. Už jen proto, že hraje v obraně. Přestože si v roce 2011, kdy jej Devils draftovali ze čtvrtého místa, Larsson asi nepředstavoval, že se s New Jersey brzy rozloučí, příliš podle svých slov netruchlí. “Těším se. Je tu spoustu nadějných hráčů, nový stadion, myslím, že mě nemohlo potkat moc lepších věcí,” pokračoval.

Larssonův vývoj je v očích mnoha zřejmě o něco pomalejší, než se před zmiňovaným draftem předpovídalo, ale u obránců taková situace není ničím výjimečným. Navíc v minulé sezoně ukázal, že se v něm skauti tehdy nemýlili. Zlepšil se zejména v defenzivní hře, právě tam potřebují Oilers zvednutí kvality. “Hodně jsme se soustředili na obranu a hru v oslabení. Vlastně poslední čtyři roky jsem měl na starost hlavně bránění.”

Pomůže nám, věří Nugent-Hopkins

Larsson se s několika novými spoluhráči setkal na charitativním golfovém turnaji, kde právě poprvé výrazněji hovořil s novináři jako člen edmontonské organizace. “Rozloučil se s Taylorem nebylo jednoduché, ale přichází k nám skvělý obránce a právě to potřebujeme,” řekl v pondělí Ryan Nugent-Hopkins. Jeho a Larssonova kariéra se protíná poprvé od roku 2011, kdy byl právě kanadský centr jedničkou draftu. “Tehdy jsem si myslel, že to bude mezi námi dvěma, obránce proti centrovi. Na draftu a doprovodných akcích jsme se trochu poznali a párkrát jsme se potkali i na ledě. Rozhodně našemu týmu pomůže. Nehraje se proti němu jen tak,” dodal.

Zatímco Larssonova minulá sezona byla z pohledu mnoha hokejových expertů průlomová v oblasti defenzivy, letos by třiadvacetiletý Švéd rád zapracoval na útočné fázi. “Vždycky jsem se viděl jako obránce, který umí bránit i útočit. Samozřejmě na nejvyšší úrovni mladému obránci chvíli trvá, než se herně dostane, kam by chtěl, takže jsem se poslední roky nijak nestresoval. Jsem mladý a pořád se učím. New Jersey mi v tomto ohledu hodně pomohlo, bývalý manažer Lamoriello na mě nikdy nespěchal. Myslím, že v nové sezoně můžu udělat další velký krok ke zlepšení,” dodal Larsson.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.