bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Obranu Capitals čeká přestavba. Plán zatím nemáme, přiznal MacLellan

27. června 2017, 10:00

Vojtěch Balon

Washington Capitals v uplynulé sezóně promarnili další příležitost na zisk Stanleyova poháru a je dost pravděpodobné, že tak silný tým už generální manažer Brian MacLellan v nejbližších letech nepostaví.

Caps se sice podařilo udržet produktivního útočníka T.J. Oshieho, jeho podpisem byly ale zároveň zpečetěny odchody beků Karla Alznera a Kevina Shattenkirka, na něž pod platovým stropem s nejvyšší pravděpodobností nezbude místo, ačkoliv byl čerstvě navýšen na 75 milionů dolarů.

K tomu připočtěme ztrátu Natea Schmidta při rozšiřovacím draftu a Brian MacLellan najednou musí sehnat tři nové obránce. Se Schmidtem se počítalo do elitní čtyřky beků k Johnu Carlsonovi, Dmitriji Orlovovi a Mattu Niskanenovi, Vegas Golden Knights ale plány vedení Capitals zpřetrhali.

 „Ano, v obraně se nám uvolnila místa. Plán ale zatím nemáme. Nevylučuji žádnou variantu: vyzkoušíme mladíky, podíváme se na trh s volnými hráči, možná je i nějaká výměna,“ řekl neurčitě generální manažer MacLellan. A bude se muset pořádně ohánět. Po podpisu Oshieho mu zbylo pod platovým stropem zhruba 19 milionů dolarů, zároveň však musí ještě dostat pod smlouvu chráněné volné hráče Jevgenije Kuzněcova, Bretta Connolyho, Andreho Burakovskyho, Dmitrije Orlova a brankáře Philippa Grübauera.

Kuzněcov, Burakovsky i Orlov budou požadovat několikanásobek svých současných gáží.

Caps neoplývají zásobou talentovaných obránců, poněvadž velké množství svých voleb v draftu v posledních letech vyměnili. Na nedávném draftu v Chicagu například Washingtonští poprvé vybírali až ve čtvrtém kole. Šanci v přípravném kempu určitě dostane dvaadvacetiletý Madison Bowey, jehož rozvoj přibrzdilo zranění kotníku, Capitals vyzkouší i Christiana Djoose, který na farmě v Hershey z modré čáry sbíral téměř bod na zápas.

Počítá se i s veterány Brooksem Orpikem a Taylorem Chorneym, jeden nebo dva hotoví zadáci by se Washingtonu přesto hodili. Najde MacLellan prostor pod platovým stropem?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.