bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Obránce Michael Del Zotto bude hrát v příští sezóně ve Philadelphii

6. srpna 2014, 20:30

Jan Šlapáček

Dlouho nevěděl, jakým směrem se bude jeho hokejová kariéra ubírat. Původně se předpokládalo, že se Michael Del Zotto zařadí mezi hráče, kteří podepíší nový kontrakt krátce po otevření trhu s volnými hráči. To se však nestalo, čtyřiadvacetiletý zadák se dočkal až po více než pěti týdnech.

Nakonec si plácl s Philadelphií. Del Zotto kývl na nabídku roční smlouvy, která by mu měla přinést 1,3 milionu dolarů. Flyers vstoupili do hry o rodáka ze Stouffvillu ve chvíli, kdy přišli o elitního obránce Kimmo Timonena. Lékaři u finského hokejisty objevili krevní sraženiny a doba potřebná k jeho rekonvalescenci nebyla dosud stanovena.

Generální manažer Letců Ron Hextall musel rychle jednat a jako náhradu si vybral právě Michaela Del Zotto. Účastník světového šampionátu z roku 2010 loni oblékal dres New Yorku Rangers a později také Nashvillu Predators. 

Poslední sezóna muži číslo 20 z draftu 2008 zrovna nevyšla. V 67 zápasech nasbíral 16 bodů za tři góly a třináct asistencí. Činovníkům Rangers najednou začal připadat neperspektivní a tak jej 22. ledna 2014 poslali do Nashvillu výměnou za zkušeného beka Kevina Kleina.

Během pěti sezón odehrál Del Zotto v základní části NHL 317 utkání a na své konto si v nich připsal 126 kanadských bodů za 27 branek a 99 přihrávek. Ve 32 zápasech play off vstřelil tři branky a na devět dalších přihrál.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.