bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Oba týmy chtějí být lepší. Navýší Penguins vedení, nebo Predators srovnají?

31. května 2017, 20:00

David Jahoda

Druhý finálový hrací den je tu. První dílek k dokonání vítězného puzzle získal Pittsburgh. A stačilo mu k tomu málo, konkrétně jen 12 střel, ze kterých dal pět branek. Nashville ale v žádném případě nebyl horším celkem. Před druhým střetnutím letošního finále Stanley Cupu zněla z kabin obou mužstev hlavně slova o zlepšení. Pojede se do Nashvillu za vyrovnaného stavu, nebo budou Pens v dvouzápasovém trháku?

2:00 Pittsburgh Penguins – Nashville Predators (stav série: 1:0)

Pittsburgh Penguins v úvodním duelu zvítězili, dali pět branek a udělali první krok směrem k obhajobě. Na první pohled by se mohlo zdát, že Pens nemusí nic měnit, jenže tomu tak ani zdaleka není. Tučňáci se sice mohli pochlubit téměř padesátiprocentní úspěšností střelby, jenže sami vědí, že v dalších zápasech finále jim zřejmě 12 střel na branku stačit nebude. 

>> Výsledek nikomu radost neudělal, míní Sullivan

Není to ale poprvé, co Pittsburgh dokázal zvítězit i přesto, že jeho herní projev nebyl nejlepší. „Už jsme během play off měli několik zápasů, které se nám z hlediska našeho herního projevu nelíbily. Proto jsme si po nich řekli: ‚Víme, že umíme být' lepší, než jsme ukázali‘. Snažíme se z toho pokaždé poučit. Musíme se ujistit, že tentokrát to nebude jiné,“ nechal se během volného dne slyšet trenér Penguins Mike Sullivan pro Pittsburgh Gazette. 

Dostat puky do prostoru tří tyčí soupeřovy klece, to je jeden z důležitých aspektů, na kterých obhájci trofeje chtějí a musí zapracovat. „Jejich obránci rádi blokují spoustu střel. Ale nakonec je to stejně vždy jen na nás, jestli dokážeme najít cestu, jak dostat puk na branku. V tomhle směru jsme v prvním utkání neodvedli dobrou práci,“ ví obránce Pittsburghu Trevor Delay.

Subban: Hráli jsme dobře, teď musíme hrát skvěle 

V kabině Predators se z prvního neúspěchu nehroutí, i když ví, že jejich výkon rovněž nebyl úplně ideální. „Ve velké většině prvního zápasu jsme měli dobré věci. Pokud tak budeme hrát každé utkání, snad se nám výsledek po konci duelu bude líbit více. Pokaždé ale musíme být lepší a lepší,“ uvedl pro webové stránky Preds obránce Ryan Ellis. 

Predators se musí vyvarovat zbytečných vyloučení. Třeba takových, kvůli kterým šli pět minut před koncem první třetiny na celé dvě minuty do tří a Pittsburgh v ní zásluhou Jevgenije Malkina odstartoval pro Predators děsivou čtyřminutovku, během níž přidal další dvě branky. „Jasně, byl bych raději v jejich kůži a měl na své straně jeden vyhraný zápas. Oni ho z prvního utkání mají. Na nás teď je, abychom tam v úterý letěli, druhý zápas si vzali a zmizeli zase pryč,“ řekl na předzápasové tiskové konferenci kouč Nashvillu Peter Laviolette. 

>> Zvláštní zápas, ale máme na čem stavět, ví Predators

Možná se první duel historicky prvního finále pro Nashville mohl odvíjet jinak, kdyby mu byl uznán gól P. K. Subbana. Predators by díky němu šli v utkání do vedení 1:0, kvůli přezkoumání situace se však zjistilo, že před gólem Subbana byl v ofsajdu – avšak hodně těsném – jeho spoluhráč Filip Forsberg. V kabině Preds stále nejsou přesvědčení o tom, že branka byla odvolána správně. Také ale mají na vědomí, že nyní na tom už nic nezmění.

„Ať už prohrajete, nebo vyhrajete, vždycky se musíte na druhý zápas připravit stejně dobře. Je hodně pozitiv, které si z úvodního střetnutí můžeme vzít. Hráli jsme dobře, abychom ale další zápas vyhráli, musíme hrát skvěle,“ nabádal obránce P. K. Subban.

Ani jeden z týmů nehlásí žádná nová zranění, chytat na 99 % budou obě současné jedničky, tedy Matt Murray (Pittsburgh) a Pekka Rinne (Nashville). Zajímavostí je, že Nashville v letošním play off zatím dvakrát za sebou neprohrál. Změní se to? 

Výsledek prvního finálového utkání:
Pittsburgh – Nashville 5:3 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.