bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nylanderův pomalý start? Žádné překvapení, uklidňuje kouč Babcock

22. prosince 2018, 16:25

Martin Schwarz

Protože nový kontrakt podepsal až v nejzazší možný termín, tedy na začátku prosince, stihl doposud odehrát jen sedm utkání. Co je ale horší, William Nylander zatím nepředvádí to, co ukazoval v předchozích dvou sezonách. Ano, po dlouhé pauze bez hokeje se od útočníka Toronta dal očekávat pomalejší rozjezd. Podle všeho však nabírání tempa může trvat déle, než fanoušci modro-bílých barev doufali. Šéfa střídačky Maple Leafs nicméně tento fakt ani trochu nepřekvapuje.

Švédský mladík se do sestavy Toronta vrátil po předlouhých vyjednáváních o smlouvě 6. prosince, kdy svému týmu pomohl v duelu s Detroitem. Ten večer nebodoval, stejný osud jej potkal i o utkání později. Až 11. prosince proti Carolině zapsal 2 kanadské body za stejný počet asistencí. Jenže to bylo všechno. Od té doby William Nylander zase statisticky strádá. Navíc si pohoršil ve statistice plus/minus (aktuálně -1) a jeho čas strávený na ledě naposledy spadl pod 12 minut.

Člověk by rád viděl, že se Williamovi daří lépe. Ale popravdě, osobně jsem moc nečekal, že by to mohlo být o mnoho lepší, než je to teď,“ sdělil novinářům tradičně upřímný kouč Maple Leafs Mike Babcock. „Myslím, že před sebou má ještě několik týdnů práce, už jsme o tom spolu mluvili. Není dobré, aby si bral zbytečně něco do hlavy. Prostě musí pracovat, hrát jednoduše, mít krátká střídání a poctivě trénovat,“ radil zkušený trenér svému svěřenci.

Dvaadvacetiletý rychlík dobře ví, co se od něj předpokládá. V obou minulých ročnících posbíral shodně 61 bodů, což z něj udělalo nadprůměrného hokejistu NHL. Vždyť i proto žádal na smlouvě větší částku, než se kterou nakonec souhlasil. Jenže tahle čísla, vzhledem ke své podzimní absenci, letos určitě zopakovat nezvládne. Přesto mu udávají metr, podle nějž jej bude hokejová veřejnost přeměřovat a hodnotit. Pokud nechce přijít o důvěru, měl by Nylander začít nejpozději po Novém roce pravidelně bodovat.

Bude v pohodě, musí makat

Po návratu do NHL jsem se cítil dobře, ale poslední zápasy bojuji sám se sebou,“ nezastíral dlouhovlasý Švéd. „Musím se dostat zpátky na úroveň, na které jsem byl před dvěma týdny. Hlavně je potřeba, abych byl trpělivý, ale na druhou stranu chci ukázat, co ve mně je. Není to nic jednoduchého.“

Nylander sezonu začal v lajně po boku Austona Matthewse, s nímž často nastupoval loni i předloni. Ovšem už od třetí třetiny zmíněného duelu proti Red Wings jej trenéři přesunuli do třetí formace, kde jsou jeho kolegy Nazem Kadri a Patrick Marleau. Ani tahle změna ale osmičku draftu z roku 2014 dostatečně nenakopla. Pomůže čas, nebo talentovaný hokejista jen prohloubí své trápení?

Je to pro vás těžší, když víte, že byste měli pravidelně bodovat, a přitom se vám to nedaří. Tlak se stále stupňuje a vy od sebe očekáváte víc a víc. Bude v pohodě, ale musí makat,“ měl Babcock pochopení pro Nylanderovo strádání. „Pokud nejste se svými výkony spokojení, ubíjí vás to a bere spoustu energie. Je potřeba si užívat, že hrajete NHL. Jak říkám, výkony Williama mě nepřekvapují a neznepokojují,“ uzavřel.

William Nylander možná znovu procitne už v neděli nad ránem. Toronto Maple Leafs se totiž jednu hodinu po půlnoci středoevropského času představí doma proti New York Rangers.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.