bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nylandera nenapodobí, Marner s Torontem podepsal šestiletou smlouvu

14. září 2019, 3:55

Jiří Sameš

Toronto Maple Leafs a útočník Mitchell Marner se v pátek 13. září konečně domluvili na nové smlouvě. Obě strany konkrétně podškrtly šestiletý kontrakt na celkem 65.36 milionů dolarů.

V pátek Maple Leafs zahájili svůj tréninkový kemp. Mitchell Marner předem zmiňoval, že se jej bez smlouvy nezúčastní.

„Pravděpodobně ne. Hodně bych tím riskoval, což nechci," řekl přesně Marner v průběhu letní přestávky.

Po podpisu nové dohody se ale k týmu bude moci připojit.

Marner byl v sezoně 2018-2019 nejproduktivnějším hráčem Toronta, když za 82 zápasů zapsal celkem 94 kanadských bodů. Přitom vstřelil 26 gólů, díky 68 asistencím se stal čtvrtým nejlepším nahrávačem.

Ve všech kategoriích zaznamenal kariérní maximum. Následně v play-off za sedm utkání vsítil dva góly a připsal si celkem čtyři kanadské body.

Jeho spoluhráči o nové dohodě nepochybovali. Zároveň si uvědomují, jak je Marner pro mužstvo důležitým mužem.

„Podpis nové smlouvy se někdy může protáhnout. Mitch je pro náš tým důležitým hokejistou, stoprocentně s ním počítáme," poznamenal 11. srpna útočník John Tavares.

„Mitch je bezpochyby klíčovým hokejistou. Na ledové ploše jej můžete vidět při všech herních situacích - 5 na 5, přesilovka, oslabení. Je prostě nesmírně důležitý," podotkl 15. srpna útočník William Nylander.

Marner byl Javorovými listy draftován v roce 2015 v prvním kole, jako celkově čtvrtý v pořadí. Na svém kontě má tři sezony.

Doposud nastoupil do 241 zápasů, přičemž vstřelil 67 gólů a nasbíral celkem 224 kanadských bodů.

Marner má tedy hotovo. Z hvězdných chráněných volných hráčů na novou smlouvu ale stále čekají útočníci Brock Boeser, Kyle Connor, Patrik Laine, Brayden Point, Mikko Rantanen, Matthew Tkachuk.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.