bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nurse podepsal s Oilers. Nejproduktivnější bek zůstane u Edmontonu dva roky

18. září 2018, 13:00

Jan Hausmann

Darnell Nurse se poměrně dlouho nemohl s Oilers dohodnout na nové smlouvě. Vše se ale nakonec vyřešilo a třiadvacetiletý obránce se upsal Edmontonu na dvě sezóny. Majitel 26 kanadských bodů z loňského ročníku si přijde celkem na 6,4 milionu dolarů. Po vypršení kontraktu bude stále chráněným volným hráčem.

Celkové sedmičce draftu 2013 skončila po sezóně 2017/18 nováčkovská smlouva a na řadu přišla vyjednávání o nové. A vzhledem k tomu, že kanadský bek se stal s 26 body (6+20) nejproduktivnějším obráncem Edmontonu, měl v rukávu silné argumenty pro slušné peníze. 

„Cítil jsem, že to dobře dopadne. Já jsem obavy neměl, ale někteří lidé zřejmě trochu ano. Otravovali mě s tím, abych nevyšel z formy a podobné věci,“ svěřil se Darnell Nurse.

Světlo světa spatřila nakonec klasická překlenovací smlouva. Dva roky, mírné zvednutí platu a po jejím vypršení se uvidí, jak sis vedl. Cap Hit činí 3,2 milionu dolarů, což dělá z Nurseho až pátého „nejlépe“ placeného zadáka Oilers. Než si zaslouží více peněz, bude muset své dovednosti ještě potvrdit a ukázat, že jedna povedená sezóna nebyla jen souhra náhod. 

Nurseho a celý Edmonton čeká po posledním neúspěchu a zatvrdnutím před branami play-off důležitá sezóna. Musí ukázat, že tenhle tým má opravdu na to, aby bavil své příznivce hokejem i v květnu a červnu. „Myslím si, že start (do sezóny) bude extrémně důležitý. Takže naše práce je se dobře připravit. Slyšel jsem, že přípravný kemp zatím jde velmi dobře. Kluci jsou natěšení a já se pokusím být pro náš tým každý večer pozitivním přínosem,“ komentuje nastalou situaci Nurse. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.