bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nula je úspěch celého týmu, říká skromně po třech čistých kontech Dubnyk

1. listopadu 2016, 12:00

David Panuška

Devan Dubnyk prostě září. Věřejnost po jeho špatné sezóně v Edmontonu nevěřila, že by se v nejlepší lize světa mohl udržet. On se ovšem přes Arizonu vydal do Minnesoty, kde svými výkony patří k vůbec nejlepším brankářům celé NHL. Nyní má za sebou tři čistá konta v řadě, čímž vyrovnal rekord Minnesoty.

Je to více, než týden, kdy třicetiletý brankář naposledy inkasoval. Bylo to na ledě Prudential Center, kdy v první minutě prodloužení propustil ránu Taylora Halla. Devils tehdy vyhráli 2:1, ale Dubnyk podal opravdu perfektní výkon.

V následujícím střetnutí, kdy se do branky postavil Darcy Kuemper, schytala Minnesota šestibrankový příděl. Od této doby však utekly tři zápasy, ve kterých pokaždé nastoupil kanadský Dubnyk. Rodák z Reginy postupně vychytal Boston, Buffalo i Dallas.

Jedničce Minnesotě se povedlo svojí neprůstřelností překonat svůj dosavadní rekord, který trval něco málo přes 166 minut. „Vypadá klidně. Kluci před ním mají dobrý pocit. Líbilo se mi, jak ve třetí třetině utkání s Dallasem padali do střel a snažili se o to, aby neinkasoval,“ pronesl na adresu třicetiletého brankář Eric Staal.

Kariérního milníku se Dubnyk dočkal v posledním utkání s Dallasem, kdy jeho celek vyhrál 4:0. Rodák z Reginy se ovšem v posledních sekundách zapotil, Stars totiž domácí celek tlačili. „Bylo to hodně dlouhých pětatřicet sekund. Když vedete 4:0, řeknete si, že je to super výhra. A když bude s čistým kontem? Jedině dobře. V ten moment nejste ani moc nervózní. Já ale byl, v ten moment snad vůbec poprvé, když můj tým vedl 4:0. Ale byla to sranda,“ popisoval závěrečnou minutu kanadský mág.

„Je to úspěch hlavně celého týmu. Sám bych to bez kluků přede mnou, kteří skákali do střel a bránili opravdu skvěle, nezvládl,“ popisoval úspěch svého celku brankář, jenž v historii Minnesoty vyrovnal Cesara Maniaga. Tomu se podobný kousek povedl v roce 1967.

Čtrnáctka draftu z roku 2004 se třetí  v řade vychytanou nulou v říjnu dostala do společnosti Turka Brodyho, Johna Vanbiesbroucka a Jonathana Quicka. Těmto brankářům se podobný kousek povedl již dříve.

„Nikdy jsem nezažil situaci, kdy by brankář měl tři čistá konta v řadě. Vypadá na venek hodně jistě. Nyní chytá skvěle, ale není jisté, že to udrží v dalších třiasedmdesáti zápasech,“ pronesl na adresu šikovného brankáře kouč Minnesoty Bruce Boudreau.

Po halloweenské přestávce se Minnesota na domácím ledě utká s Buffalem, které na jeho ledě porazila 4:0 a právě Dubnyk byl v brance. Bude i nyní? A přijde čtvrtá výhra v řadě?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.