bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nový začátek pro Kanea. Útočník Winnipegu byl vyměněn do Buffala za Myerse

11. února 2015, 18:02

Michal Sobotka

Obsáhlá výměna se udála na trase Buffalo - Winnipeg. V médiích dlouho probíraný odchod obránce Tylera Myerse je zpečetěn. Urostlý bek se stěhuje do Winnipegu, opačným směrem míří útočník Evander Kane. Výměna však obsahuje další aspekty.

Výměna mezi Buffalem a Winnipegem se upekla poměrně záhy. Detaily jsou vcelku složité. V Buffalu kromě Myerse dohrál také útočník Drew Stafford a dále dva talentovaní prospekti týmu Joel Armia a Brendan Lemieux. Kromě toho se Buffalo vzdá také jednoho prvního kola letošního draftu. Bude se jednat o volbu od Islanders nebo Blues, kterou Sabres získali výměnou za Vaneka, respektive Millera.

Winnipeg naproti tomu neopustí jen Kane. Ztrátu Myerse by měl pokrýt obránce Zach Bogosian. Do týmu od Niagarských vodopádů se přestěhuje také nepodepsaný brankář Jason Kadorf, jehož práva vlastnil Winnipeg.

Třiadvacetiletého Evandera Kanea draftovala v roce 2009 Atlanta. Od té doby působil v její organizaci, ovšem za své výkony byl často kritizován. Do Buffala se těší. „Je to šance pro nový začátek,“ uvedl Kanaďan. U Sabres by měl hrát v následujících letech klíčovou roli. Tým je v průběhu přestavby a na letošním draftu bude mít k dispozici hodně vysokou volbu, kterou by měl využít na McDavida nebo Eichela. Právě po jejich boku by měl stát Kane.

Podobný scénář potkal také urostlého beka Tylera Myerse. Pětadvacetiletý obránce se může chlubit Calder Trophy pro nejlepšího nováčka za sezonu 2009/10, ovšem od té doby šel, stejně jako výkony Buffala, herně dolů. Potenciál v něm ovšem stále třímá a podle spekulací si toho dlouho byli vědomi v Anaheimu. Ducks nakonec zájem o Myerse popřeli.

Zatímco Sabres jsou už nějakou dobu mimo hru o play-off, Winnipeg zatím místo v nadstavbové části má. Tímto trejdem, který se ze strany kanadského celku jeví jako velmi výhodný, své ambice na vyřazovací boje ještě posílil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.