bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nový tým, stejná maska. Bishop bude svítit i v Dallasu

23. srpna 2017, 11:00

David Jahoda

Dalo se to čekat. Ben Bishop a maska se svítivými prvky už patří neodmyslitelně k sobě. Není tak divu, že ke stejnému zkrášlení své ochrany hlavy sáhl „Big Ben” i ve svém novém působišti, Dallasu. Pod rukama světoznámého švédského umělce a odborníka na design brankářských masek Davida Gunnarssona tentokrát vznikl kousek, na němž i ve tmě budou vidět motivy spojené s dallaským klubem i oblastí, ve které se nachází.

Ben Bishop bude mít na své nové masce kromě nápisu „Stars” také logo mužstva, na druhé straně je pak obrys státu Texas, ve kterém je město Dallas situováno. Maska má černý podklad, svítivé prvky jsou bílé se zeleným nádechem.

Jedná se už o třetí Bishopovu masku, u které Gunnarsson využil takzvanou GLOW Tech FX barvu, která zajišťuje, že místa, na níž je tato speciální barva nanesena, jsou vidět i ve tmě. Poprvé k tomu došlo v průběhu sezony 2014/15, kdy Ben Bishop ještě oblékal dres Tampy Bay Lightning. Právě blesky jdou reálně vidět i ve tmě, a Gunnarsson měl nápad, že tuto realitu přenese i na masku. 

 

No glasses required to look at Ben Bishop's new Dallas Stars mask! (design by @davidofdaveart)

Příspěvek sdílený DallasStars (@dallasstars),Srp 21, 2017 v 2:44 PDT

Bishopovi se tato myšlenka natolik zalíbila, že si ve stejném stylu nechal zhotovit i masku po výměně během minulého ročníku do Los Angeles. A udělal to i nyní, kdy se přesunul do Dallasu. 

Nedávno se velkou vymožeností na své nové masce pochlubil i Bishopův nedávný kolega z Tampy Andrej Vasilevskij. Díky speciálnímu efektu zvaný „Sub-Zero” se při nižších teplotách na masce ukáže i to, co na ní v první chvíli není vůbec vidět (více ZDE). Maska tedy může změnit svůj vzhled například poté, co se ruský gólman v přerušení zchladí vodou. Tuhle parádu už však nemá na svědomí David Gunnarsson, ale společnost Sylabrush. Dalším zákazníkem této společnosti je například brankář Ottawy Craig Anderson.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.