bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nový manažer Seattlu? Kekäläinenův asistent absolvoval pohovor

10. května 2019, 14:55

Šimon Rogner

Kelly McCrimmon a Ken Holland. Jen o málo lidech z hokejových managementů jednotlivých klubů se v posledních dnech psalo tolik jako o nových generálních manažerech Vegas a Edmontonu. Za zapamatování ale stojí ještě jedno jméno – totiž Bill Zito. Čtyřiapadesátiletý Američan, momentálně asistent generálního manažera v Columbusu, se totiž může brzy stěhovat k novému zaměstnavateli.

S inkriminovanou informací přišel novinář televizní stanice ESPN Jordan Schultz, který, odvolávající se na zdroj, napsal, že se Zito včera (ve čtvrtek) účastnil pohovoru v Seattlu na pozici generálního manažera nově vznikající organizace.

Samotná zpráva není žádným velkým překvapením, Zito je mezi odbornou veřejností dobře znám ze svého působení ve funkci asistenta GM u Blue Jackets – tu zastává posledních šest sezón. Zároveň působí jako generální manažer záložního týmu v Clevelandu (dříve Lake Erie), který v roce 2016 vyhrál Calder Cup, trofej udělovanou pro vítěze AHL. Na loňském MS pak měl na starost bronzový výběr americké reprezentace.

Předtím platil za uznávaného hráčského agenta a zakladatele známé agentury Acme World Sports, která od svého vzniku v roce 1995 zastupovala řadu známých hokejistů. V současnosti s ní spolupracují například brankář Tuukka Rask a útočníci Teuvo Teräväinen a Valtteri Filppula.

Právě jeho zkušenosti z hráčských vyjednávání – a to na obou stranách – můžou být perfektním předpokladem pro nového generálního manažera expanzního klubu ze Seattlu. Uvidíme, zda tuto práci nakonec dostane, rozhodně by to ale vzhledem k jeho renomé nebylo překvapivé.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.