bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nové působiště, nová šance. Martin Frk zatím v přípravě za Kings válí

22. září 2019, 18:23

Matěj Hodoval

V uplynulé sezoně se pro něj nenašlo stálé místo v National Hockey League a pro mnoho expertů už byl jednou nohou zpět v Evropě. Jenže Martin Frk dostal šanci na nový start v Los Angeles a český útočník se v přípravě Kings zatím jeví velmi dobře.

Hodně se s jeho jménem spojoval odchod z NHL. Martin Frk totiž v poslední sezoně za Detroit, který ho v roce 2012 draftoval, odehrál jen třicet klání, v nichž jednou skóroval a pětkrát asistoval. Jinak vysedával český forvard na tribuně a nakonec byl odeslán na farmu do AHL.

V Grand Rapids, tedy záložním celku Red Wings ukázal, čeho je schopen a nebýt čtrnácti kanadských bodů (5+9) ve třinácti zápasech základní části a dalších tří (1+2) ve třech duelech vyřazovací části, dost možná by jeho kroky směřovaly zpět do Evropy.

Jenže odchovance karlovarské Energie si na letošním trhu s volnými hráči vyhlédli Králové z Los Angeles. Bombarďák známý pro svou tvrdou střelu tak dostal šanci na restart zámořské kariéry.

A zdá se, že rodákovi z Pelhřimova je situace více než jasná. Možná i proto v úvodních dvou přípravných utkáních, ve kterých dosud dostal šanci, zářil.

Hned jeho premiérový start se mu vydařil. Ve středu ráno odehráli Kings první přípravný zápas sezony a Martin Frk v něm byl jednou z důležitých postav. Vousatý pravák se podílel na vůbec první brance svého týmu, když nahrával Mikey Andersonovi.

Druhou možnost ukázat se trenérskému štábu dostal v nedělním souboji s Vancouverem. Pětadvacetiletý útočník se opět zaskvěl, proti Kosatkám si připsal premiérovou trefu s korunkou na hrudi.

Navíc to byl s ohledem na vývoj zápasu důležitý gól. Ve 47. minutě snížili Nucks na 4:5, nicméně v čase 48:21 využil Martin Frk přihrávku za obranu a v samostatném úniku ji přetavil ve vítězný zásah duelu.

Potvrdí formu i v dalších zápasech a začne sezonu v hlavním týmu?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.