bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nová smlouva pro Marnera? Jsem optimista, hlásí Dubas

31. května 2019, 14:00

Šimon Rogner

Nebýt basketbalistů Toronto Raptors, byly by oči všech kanadských fanoušků z provincie Ontario upřeny na chybějící smlouvy, zejména tu pro Mitche Marnera. Okolo něho se v poslední době vyrojila řada spekulací – až včera se však k celé situaci konečně vyjádřil také generální manažer Maple Leafs Kyle Dubas. „Jsem velký optimista,“ vzkazuje.

10, 11 nebo 12? O kolik miliónů si Mitch Marner řekne? A na jak dlouho podepíše? A nepokusí se ho pomocí tzv. offer sheetu ukořistit některý z jiných týmů? Otázek okolo dvaadvacetileté útočné hvězdy Toronta je hodně, odpovědí málo. Tak jako u každé podobné spekulace.

Marner, který byl v letošní sezóně nejlepším nahrávačem (68) a nejproduktivnějším hráčem Leafs (94), bude na letošním trhu s omezenými volnými hráči (RFA) patřit mezi ty, kteří vydělají nejvíce. A není samozřejmě vyloučeno, že se ho pokusí přesvědčit k odchodu za lepším i některý z dalších klubů. I když cena za podobný offer sheet můžou být v závislosti na výši platu až čtyři volby v prvním kole draftu.

Každý fanoušek Toronta si samozřejmě při zmínce o možných dlouhých vyjednáváních vzpomene na Marnerova spoluhráče Williama Nylandera. Švédský útočník vynechal podstatnou část loňského ročníku – na kontraktu se dohodl až v prosinci těsně před datem, po němž už by nemohl v dané sezóně nastoupit. Nebojí se Dubas toho, že se vyjednávání můžou také protáhnout? A co případný offer sheet?

„Jsem velký optimista,“ odpovídá na dotazy novinářů. „Na obou stranách to vidíme optimisticky. Pokud to tak zůstane, měli bychom být schopní se dohodnout,“ dodává. Už před měsícem označil novou smlouvu pro svoji mladou hvězdu za „prioritu číslo 1“.

Toronto samozřejmě nemá problém Marnerovi poskytnout odpovídající peníze – zhruba někde okolo 10 až 11 miliónů –, problémem je však platový strop. Auston Matthews s Johnem Tavaresem budou dohromady brát přes 22 miliónů, Nylander si přijde téměř na sedm.

„Takový je systém,“ ví Dubas, že půjde o klasické vyjednávání s dvěma stranami, které se snaží dostat se co nejblíž ke své vytoužené ceně. Generální manažer Leafs ale zároveň dodává, že jsou v rozhovorech s Marnerem dále než před rokem s Nylanderem.

V souvislosti s Torontem a malým prostorem pod platovým stropem se mluví o možném odchodu obránce Nikity Zajceva. Ten si měl podle zámořských médií říci o výměnu a „čerstvý start“. O něm mluvil i Dubas, který prohlásil, že to ještě neznamená, že sedmadvacetiletý Rus Toronto opustí. Zajcev bude příštích pět let brát v průměru 4,5 miliónů za sezónu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.