bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nosek s Frkem střelecky mlčeli, ve třetím finále AHL slavil Mašín

8. června 2017, 14:05

Adam Bagar

Po dvou domácích triumfech se hokejisté Grand Rapids Griffins přesunuli na horký led Syracuse, které znovu potvrdilo domácí dominanci ve vyřazovacích bojích a v brankově bohatém střetnutí zvítězilo 5:3. Tomáš Nosek s Martinem Frkem tentokrát zapsali jen po asistenci, z premiérové výhry ve finálové sérii se radoval Dominik Mašín.

Druhé finále Calder Cupu nabídlo jedenáct branek, ofenzivní hokej byl k vidění také ve třetí partii. Hned první dějství přineslo čtyři branky a Syracuse si v něm vypracovalo klíčový náskok. Skóre otevřel přesně po sedmi minutách hry Byron Froese. Ale hosté našli rychlou odpověď. Po asistencích Tomáše Noska a Martina Frka se prosadil Tyler Bertuzzi.

Produktivní čeští borci zapsali shodně devátou nahrávku v probíhajícím play off. Ale to bylo z jejich strany vše. Nosek, který patří s devatenácti body k nejproduktivnějším hráčům play off, nenavázal na předchozí tři finálové branky. Naopak sbíral trestné minuty, nejdřív nedovoleně bránil brankáři, následně se provinil podražením a nakonec i hrubostí.

Domácí potvrzovali svou dominanci na svém ledě, kde v letošních vyřazovacích bojích stále nepoznali hořkost porážky. Do trháku je poslal během 57 sekund dvěma slepenými góly Joel Vermin, který v klíčové fázi sezony nastřílel už devět branek. Hosty potom ve druhém dějství vrátil do utkání premiérovou trefou v play off útočník Dominic Turgeon.

Krátce po polovině zápasu musel na lavici hanby Martin Frk a domácí bleskově využili početní výhodu, po devíti sekundách se trefil Tye McGinn. A když za necelé dvě minuty zvyšoval už na 5:2 kanonýr Cory Conacher, bylo prakticky rozhodnuto. S góly se roztrhl pytel. Za další minutu se do střelecké listiny zapsal také forvard Grand Rapids Kyle Criscuolo.

Třetí dějství už branku nenabídlo, Syracuse tak pohodlně dokráčelo k výhře 5:3 a snížilo finále Calder Cupu na 1:2 na zápasy. Farma Tampy Bay vyhrála před svými fanoušky všech deset duelů v letošním play off a už v noci z pátku na sobotu bude na stejném místě usilovat o jedenáctou výhru. Griffins ještě v cestě za druhým titulem čeká hodně těžká šichta.

Třetí finále Calder Cupu 2017

SYRACUSE CRUNCH – GRAND RAPIDS GRIFFINS 5:3 (3:1, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Froese (Koekkoek, Bournival), 16. Vermin (Taormina, Erne), 17. Vermin (Peca, Thomas), 34. McGinn (Taormina, Conacher), 36. Conacher (McGinn, Gourde) – 10. Bertuzzi (Frk, Nosek), 27. Turgeon (Campbell, Russo), 37. Criscuolo (Bertuzzi).
Rozhodčí: Schlenker, Chmielewski – Mills, Dussureault.
Hvězdy zápasu: Joel Vermin, Tye McGinn a Cory Conacher (všichni Syracuse).
Střely na branku: 32:35.
Diváci: 5 996.
Syracuse Crunch: McKenna – Dotchin, Mašín, Taormina, Brodeur, Thomas, Koekkoek, Walcott – Cirelli, Lynch, McGinn, Froese, Peca, Gourde, Dumont, Erne, Bournival, Conacher, Vermin. Trenér: Benoit Groulx.
Grand Rapids Griffins: Coreau – Hicketts, Paetsch, Russo, Lashoff, Renouf, McIlrath – Street, Callahan, Nosek, Turgeon, Tangradi, Lorito, Frk, Ford, Bertuzzi, Campbell, Criscuolo, Svěčnikov. Trenér: Todd Nelson.

Další program finále Calder Cupu 2017

Sobota 10. června – 4. zápas:
01:00 Syracuse Crunch – Grand Rapids Griffins

Neděle 11. června – 5. zápas:
01:00 Syracuse Crunch – Grand Rapids Griffins

Středa 14. června – případný 6. zápas:
01:00 Grand Rapids Griffins – Syracuse Crunch

Čtvrtek 15. června – případný 7. zápas:
01:00 Grand Rapids Griffins – Syracuse Crunch

Přehled českých vítězů Calder Cupu

1993 – Vladimír Vůjtek (Cape Breton Oilers)
1995 – Jaroslav Modrý (Albany River Rats)
1996 – Václav Varaďa (Rochester Americans)
1997 – Josef Marha (Hershey Bears)
2000 – Milan Hnilička, Tomáš Klouček, Pavel Brendl (Hartford Wolf Packs)
2002 – Libor Ustrnul, Zdeněk Blatný, Kamil Piroš (Chicago Wolves)
2003 – Ladislav Benýšek, Zbyněk Michálek (Houston Aeros)
2004 – Libor Pivko (Milwaukee Admirals)
2006 – Jakub Čutta, Tomáš Fleischmann, Jakub Klepiš (Hershey Bears)
2008 – Ondřej Pavelec, Karel Pilař (Chichago Wolves)
2009 – Michal Neuvirth (Hershey Bears)
2010 – Michal Neuvirth (Hershey Bears)
2012 – Radko Gudas, Ondřej Palát (Norfolk Admirals)
2013 – Petr Mrázek, Andrej Nestrašil (Grand Rapids Griffins)
2014 – Radek Faksa, Matěj Stránský (Texas Stars)
2015 – Patrik Bartošák (Manchester Monarchs)
2016 – Lukáš Sedlák (Lake Erie Monsters)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.