bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nosek k arbitráži nepůjde. S finalistou Stanley Cupu uzavřel roční smlouvu

18. července 2018, 11:32

Václav Jáchim

Tomáš Nosek v NHL k arbitráži nepůjde. Bývalý pardubický útočník zůstává členem týmu Vegas Golden Knights, s letošním finalistou Stanley Cupu se dohodl na nové roční smlouvě. Kontrakt mu zajistí příjem ve výši 962,500 tisíc dolarů.

Útočník s reprezentačními zkušenostmi se tím pádem vyhne arbitráži, která by podmínky nové smlouvy určovala 30. července. Obě strany dospěly k dohodě dřív, český útočník zůstává nadále členem organizace Golden Knights podobně jako krajan Tomáš Hyka.

Tomáš Nosek přišel do týmu z Las Vegas loni v rámci rozšiřovacího draftu poté, co předváděl vynikající výkony na farmě Detroitu. Pardubický odchovanec strávil celou uplynulou sezonu v prvním mužstvu Golden Knights, byl důležitou součástí sestavy kouče Gallanta a přispěl k senzačnímu tažení Vegas do finále Stanley Cupu. 

Trofej nakonec získali hokejisté Washington Capitals, pro nováčka NHL ovšem šlo o unikátní kousek, který v budoucnu těžko někdo napodobí. Extraligový mistr 2012 s Pardubicemi po skončení play off odpočíval a čekal, jak dopadnou jednání jeho agentů s vedením klubu. Teď už má jasno.

Všestranně vybavený útočník nebyl v NHL draftován, v roce 2014 zaujal jako volný hráč představitele Detroitu, kteří s ním podepsali dvouletý kontrakt. Do slavné ligy nakoukl jen v šesti zápasech, nicméně poté si vysloužil další dvouletou smlouvu na 1,225 miliónu dolarů.

V průběhu ročníku 2016-17 sehrál Nosek dalších jedenáct utkání NHL, po přesunu do Vegas  zakotvil v elitní soutěži natrvalo. Během uplynulé sezony nastoupil účastník MS dvacetiletých 2012 k 67 duelům NHL, vstřelil sedm branek a přidal osm asistencí. V play off nastřádal 17 startů, čtyři góly a dvě nahrávky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.