bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Noc soubojů o Metropolitní divizi! Vyhrají Flyers popáté v řadě?

16. ledna 2018, 18:15

Jakub Prchal

NHL připravila v noci na středu šest zápasů. Dominantními budou souboje mezi týmy v Metropolitní divizi, ve které jde při velmi vyrovnané tabulce o každý bod. Vegas zase chtějí navázat na skvělé období z přelomu roku.

01:00 New York Islanders – New Jersey Devils

Islanders si včera vyšlápli na Montreal a vyhráli potřetí v řadě. Protrhli tak domácí smůlu v zakončení, která je provázela v duelech s Penguins a Bruins. Pokud chtějí myslet na účast v play-off, musí pravidelně bodovat. V našlapané Metropolitní divizi se totiž v současnosti drží až na pozici divoké karty, navíc celek z New Yorku trápí početná marodka. K dispozici není Josh Bailey, Andrew Laad, Calvin de Haan či Johnny Boychuk.

Pro Devils půjde taktéž o poměrně důležitý duel. Na Ostrovany totiž aktuálně mají pouze dvoubodový náskok. Pokud vyhrají, mohli by získat větší klid. V opačném případě by jejich pozice byla naprosto vyrovnaná. Ďáblům se navíc v současnosti vůbec nedaří, prohráli již šest zápasů v řadě. Po skvělém vstupu do sezóny tak přichází první větší krize.

01:00 New York Rangers – Philadelphia Flyers

I další souboj se odehraje v rámci bojů v Metropolitní divize. Rangers naposledy prohráli důležité zápasy s rivaly o play-off, když nestačili na Penguins a Islanders, přičemž obdrželi v součtu dvanáct branek. Proti Flyers chtějí zlepšit defenzivní činnost a po třízápasové pauze konečně bodovat.

Vědí však, že nepůjde o nic snadného. Philadelphia totiž od nového roku válí a v hraje útočný hokej plný branek. Pokud by se podařilo naplno bodovat i dnes, šlo by o pátou výhru za sebou. Tým okolo Jakuba Voráčka sice hájí až předposlední místo v divizi, přesto na vyřazovací část chybí pouhé dva body. V závěrečném zúčtování může hrát roli každá ztráta.

01:00 Toronto Maple Leafs – St. Louis Blues

Toronto na přelomu poloviny základní části nehraje v takové herní pohodě jako v první čtvrtině, přesto se drží na třetím divizním místě. Po pětidenní pauze chce napravit dojem a přerušit sérii dvou neúspěchů v řadě. Pomoci by k tomu měl devatenáctigólový Auston Matthews, ale také velmi dobré statistiky v nerovnovážném počtu hráčů na ledě. Z hlediska přesilovek i oslabení totiž Toronto patří k nejlepším týmům v lize.

St. Louis ztratilo pozici elitního celku Západní konference, což pravděpodobně souvisí se zraněním elitního útočníka Jadena Schwartze, jenž stále není připraven naskočit do zápasu. V první dvacítce kanadského bodování ligy však můžeme najít i další dva Bluesmany – Vladimira Tarasenka a Braydena Schenna. Poslední jmenovaný dokonce útočí na své kariérní maximum, které může s přehledem o podstatnou část navýšit.

01:30 Detroit Red Wings – Dallas Stars

Red Wings naposledy vynulovali poměrně jednoznačně Chicago, když dokázali zvítězit 4:0. Velkou zásluhu na úspěchu měl český gólman Petr Mrázek, jenž po delší době dostal šanci v brankovišti dvakrát během jednoho týdne a využil ji nejlepším možným způsobem. Co se týče pozice v tabulce, Detroit ztrácí v rámci divize na třetí Toronto už deset bodů. Přesto lze pozorovat vzestup formy, z předchozích sedmi zápasů totiž nezískal oba body pouze dvakrát.

Dallas v současnosti spoléhá především na výkony v domácích zápasech. Ty na ledě soupeřů se mu příliš nedaří. Z pohledu Západní konference venku nasbírali méně výher pouze Colorado, Arizona a Minnesota. Pokud Dallas zlepší právě tuto bilanci, může pomýšlet na nejvyšší příčky.  Aktuálně si musí vystačit s divokou kartou.

02:00 Nashville Predators – Vegas Golden Knights

Predators prokazují stabilní formu a bez problému proplouvají základní částí. Nejhorší bilanci si připsali v období Vánoc, když prohráli tři zápasy v řadě, což se stalo v letošní sezóně pouze jednou. V ostatních případech totiž na dvě prohry Nashville reagoval ziskem dvou bodů. To vše i přes zranění Filipa Forsberga, největší hvězdy týmu.

Vegas můžeme považovat za letošní největší překvapení. Celek, který byl mnohými experty tipován na poslední příčku, vede Západní konferenci. Na první pozici v rámci celé ligy pak ztrácí pouhé čtyři body!  Rytíři navíc nebodovali z posledních sedmnácti zápasů pouze v jednom.

03:00 Arizona Coyotes – San Jose Sharks

V Arizoně probíhá přestavba kádru za pochodu, což lze pozorovat i na výsledcích týmů, které nejsou vůbec dobré. Z posledních dvaceti zápasů Kojoti vyhráli pouze čtyřikrát, v základní hrací době pak jen dvakrát. To tým odsuzuje do role letos nejhoršího celku v lize. Ztráta na předposlední tým Západní konference činí již patnáct bodů.

San Jose sice v současnosti nehájí postupové příčky, na západním pobřeží Spojených států amerických však není důvod vyvolávat paniku. Sharks totiž mají odehráno výrazně méně zápasů než jejich soupeři, a tak se dá v očekávat tabulkový vzestup již v následujících dnech, jelikož je čeká šest duelů během devíti dnů. Celek okolo ve formě hrajícího Brenta Burnse se spoléhá především na kvalitní defenzívu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.