bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nikdy nebyli draftovaní. Přesto jsou výraznými tvářemi svých týmů

15. ledna 2017, 13:05

David Baláš

Na draftu svoje jméno neuslyšel. Jen málo lidí od něj čekalo výraznější průlom. Martin St. Louis se ale nevzdal a jeho odhodlanost a hokejový um vynesly číslo 26, které na dresu nosil, až pod strop haly v aréně Tampy. Kterých dalších pět nedraftovaných borců dává na frak nízkým očekáváním?

St. Louis vyhrál Stanley Cup, získal Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče ligy a také Hartovu trofej pro nejužitečnějšího hokejistu. Kromě toho posbíral řadu dalších cen a na kontě má i zlato z olympiády v Soči.

To vše přesto, že se mu velká budoucnost nepředpovídala. Stejně jako mnohým dalším, kteří se letos znovu vzpírají osudu.

Conor Sheary

Po čtyřech sezonách strávených v univerzitní lize Sheary podepsal kontrakt s farmou Pittsburghu ve Wilkes Barre/Scranton. Tam se překvapivě dobře adaptoval a v ročníku 2014/2015 vstřelil 20 gólů a připsal si 45 bodů. To mu vyneslo pozvánku do prvního týmu Tučňáku, kde se od té doby drží. Při loňském vítězném tažení play-off posbíral v 23 zápasech velmi slušných deset bodů a letos laťku ještě navýšil. Dosavadní bilance zní: 11 gólů a 14 asistencí v 35 utkáních.

Jonathan Marchessault

Jestliže se některá ze změn nového managementu Floridy skutečně vyplatila, bylo to podepsání Marchessaulta. Dvouletou smlouvu na 1,5 milionů šestadvacetiletý útočník mnohonásobně převyšuje. Ve 38 utkáních zaznamenal 27 bodů, což mu stačí na dělené druhé místo klubové produktivity společně s Jágrem a Barkovem. Lepší je o dva body pouze Vincent Trocheck, který ale potřeboval o sedm utkání více. O Marchessaultovi se dá bez debat říct, že je základním stavebním kamenem sestavy letošních Panterů.

Torey Krug

Zřejmě nejvýraznější faktor, který hrál proti St. Louisovi v začátcích kariéry, byla jeho výška. Možná ještě těžší úlohu měl Krug, jenž měří podobně, ale navíc hraje zadáka. Se svými 175 centimetry si však dokázal náramně poradit a zařadil se mezi pilíře obrany Bruins. Od svého nástupu do NHL už si připsal na obránce výtečných 153 bodů v 287 zápasech a nezaostává ani ve hře dozadu. Letos znovu dostává hodně prostoru na ledě – až 22 minut na utkání.

Mats Zuccarello

Ani tento drobný útočník nebyl nikdy draftován. Navzdory tomu se stal jednou z opor tradičního klubu z New Yorku a za Jezdce pravidelně boduje. Do ligy se dostal přes švédskou nejvyšší soutěž, kam zamířil z Norska a své šance se nepustil. Loni si vytvořil dosavadní maximum, když nasbíral 61 bodů. K podobné metě míří i letos, po 44 zápasech má zatím u svého jména 32 bodů. Zuccarello měl také možnost zahrát si chvíli se St. Louisem.

Artěmij Panarin

To nejlepší na závěr? Možná. Panarin od příchodu z ruského Petrohradu ohromuje za mořem všechny svou šikovností a dovednostmi. Už v KHL ukázal, že dokáže podávat výborné výkony na nejvyšší úrovni, ale v nejslavnější lize to ještě vyšperkoval. V nováčkovské sezoně s Chicagem loni zazářil 30 góly a 77 body, což ho vyneslo až k devátému místu produktivity a také ke Calder Trophy pro nejlepšího zelenáče. A že druhý ročník bývá v kariéře nejtěžší? V případě Panarina to tak rozhodně nevypadá. Zatím zaznamenal 42 bodů v 45 zápasech a opět se pohybuje na čele statistik.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.