bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL v číslech: Voráček byl nejlepším hráčem Flyers proti Canadiens

26. srpna 2020, 18:45

Adam Papoušek

Philadelphia sice už rozehrála druhé kolo proti Islanders, ovšem vrátíme se ještě zpátky k první sérii, kterou Flyers odehráli s Montrealem. Česká média opět vyzdvihují především výkony Davida Krejčího, ovšem okolo Jakuba Voráčka je opět (a nepochopitelně) ticho.

Letci z Pensylvánie porazili Canadiens 4:2 na zápasy, byť ve většině zápasů byli celkově horším týmem. Ale především díky Carteru Hartovi, který byl s přehledem největším tahounem Philadelphie, a Jakubu Voráčkovi, jenž byl nejlepším hráčem Flyers v sérii, se nakonec mohli radovat z postupu do druhého kola vyřazovacích bojů po dlouhých osmi letech.

Nejproduktivnější hráč

Český hokejista s 93 na zádech zaznamenal v celé sérii nejvíce bodů ze všech hráčů, když vstřelil 4 branky a na další 3 přihrál. Druhým nejproduktivnějším hráčem byl Jonathan Drouin s šesti body.

Jak už ale jistě víte, analytici se neopírají pouze o body.

Jak si tedy Jakub Voráček vedl v pokročilejších statistikách?

Velmi dobře!

Za zmínku stojí především to, že Flyers s Voráčkem na ledě neinkasovali jediný gól při hře pět proti pěti. Celkově pak s českým hokejistou na ledě inkasovali pouze jednou, když v pátém utkání série zpečetili Canadiens výhru 5:3 gólem do prázdné branky.

Jistě, jednak je to i díky vynikajícím výkonům Cartera Harta, ale také díky výborné hře Voráčka směrem do defenzívy. Celkově v podílu očekávání vstřelených gólů zaznamenal hodnotu 65,4% (nejvyšší číslo mezi všemi hráči Philly).

To ve skutečnosti znamená, že Voráček byl ve většině utkáních nejdominantnějším hráčem pensylvánského celku při hře pět proti pěti.

Vynikající defenzíva

Jakub Voráček nejednou prohlásil, že letos odehrál po individuální stránce nejlepší ročník kariéry, protože se výrazně zlepšil směrem do obrany.

Měl pravdu.

A dokázal na to navázat i ve vyřazovacích bojích.

* V kartě není započítáno první utkání proti Islanders z druhého kola play-off.

Jak můžete vidět na jeho kartě z play-off, směrem do defenzívy moc jiných hráčů doposud lepší výkony nepodávalo.

Jestliže k tomu bude i dále přidávat nějaké ty góly a asistence, pak mohou být Flyers s jeho výkony nadmíru spokojeni.

A v českých médiích by si zasloužil rozhodně daleko více prostoru, protože doposud podává lepší výkony než například David Krejčí, který se opět těší naopak přespříliš velkému nadšení od novinářů či fanoušků. Nechápejte to jako kritiku českého útočníka Bruins, body skutečně sbírá, ovšem drtivou většinu z nich na přesilovce, zatímco při vyrovnaném počtu hráčů bývá pravidelně přehráván. Voráček nikoliv.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.