bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL v číslech: Potvrzeno. Craig Smith otestuje trh volných hráčů

26. září 2020, 10:20

Adam Papoušek

Agent Craiga Smitha včera potvrdil, že jeho klient poprvé v kariéře otestuje trh volných hráčů, který se otevře 9. října. Jednatřicetiletý útočník by měl být jedním z nejžádanějších zboží na trhu. Agent by pak rád pro Smitha vyjednal tříletý kontrakt.

Americkému rodákovi 8. října oficiálně vyprší pětiletý kontrakt, během kterého si vydělal 21,25 milionu dolarů.

Tříletá smlouva je našim cílem. Je tu přibližně osm až deset týmů, které mají solidní prostor pod platovým stropem, takže věřím, že nebudeme daleko od našich původních požadavků, až někde podepíšeme kontrakt,“ nechal se slyšet Kevin Magnuson, agent Craiga Smitha.

Podceňovaný útočník

Craig Smith platí už léta za nedoceněného hráče, který téměř vždy odehrál to, co se od něj žádalo.

Jistě, není to pravé křídlo do první formace, ovšem dokáže zahrát ve druhé lajně, případně být jedním z nejlepších křídel ze třetích formací.

Jak se sami můžete přesvědčit na výše uvedené kartě, Craig Smith odehrál vynikající uplynulý ročník.

Především směrem do ofenzívy měl vynikající vliv na své spoluhráče, přičemž pozitivně ovlivňoval své parťáky i do defenzívy.

Jeho velmi dobrých výkonů si povšimlo i mnoho novinářů či analytiků, kteří doporučovali Predátorům, aby s ním rozhodně prodloužili smlouvu. Nestalo se tak.

Závěr

Craig Smith si tak poprvé v kariéře bude moci vybírat z nabídek ostatních klubů a předpokládáme, že se najde určitě alespoň jeden klub, který mu nabídne smlouvu na jeho vytoužené tři roky.

Tým, který jej nakonec podepíše, získá do svého kádru pracovitého, všestranného pravého křídelníka, který umí svému týmu velmi pomoci nejen při vyrovnaném počtu hráčů, ale také v přesilovkách.

A protože se očekává, že jeho cena nebude příliš vysoká (cca 4,5 milionů dolarů za rok), tak je už nyní považován za jednoho z nejzajímavějších hráčů, který bude k dispozici na volném trhu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.