bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL uvidí souboj dvou nejlepších mezi Tampou a Nashvillem. Fabbri se vrací do hry po 20 měsících

1. listopadu 2018, 20:23

Jan Hausmann

V noci ze čtvrtka na pátek se utkají dva kolosy současné NHL – Tampa a Nashville. Hned dva hráči si připíší svůj 100. start v nejlepší lize světa, a to torontský Ron Hainsey a buffalský Jason Pominville. Velký návrat zaznamená útočník St. Louis Robby Fabbri. Dvaadvacetiletý útočník naposledy naskočil do boje před dvaceti měsíci v únoru 2017. V dresu Penguins se pokusí prodloužit Dominik Simon svou bodovou šňůru na pět zápasů.

00:00 Toronto Maple Leafs – Dallas Stars

Toronto vstupuje do druhého zápasu bez útočníka Austona Matthewse, jenž v 11 utkáních posbíral 16 kanadských bodů (10+6) a patří mu devátá pozici produktivity celé ligy. Bez svého tahouna prohrálo Toronto v pondělí s Calgary 1:3. I přesto ale zatím se 16 body ze 17 duelů okupuje druhou příčku Atlantické divize, před Maple Leafs už je jen Tampa. Speciální večer to bude pro torontského beka Rona Hainseyho, který odehraje své 1000. utkání v NHL. Dallas vyhrál tři z posledních čtyř střetnutí, i tak ale je na šesté pozici Centrální divize. A dnes se navíc opět bude muset obejít bez Alexandra Radulova, jenž po čtyřzápasové pauze nastoupil v úterý proti Montrealu, ale proti Torontu se vrátí na tribunu. 

00:00 New York Islanders – Pittsburgh Penguins

V úterý se obě skvadry střetly v domovině Penguins, kterou Islanders vyloupili 6:3. Dnes tak má Pittsburgh šanci na odplatu. Pomoci by mu mohl i český forvard Dominik Simon, jenž bodoval poslední čtyři duely v řadě, kdy zaznamenal 5 kanadských bodů (1+4). Do sestavy lodivoda Mika Sullivana se zřejmě vrátí i hvězdný obránce Kris Letang, který vynechal právě úterní klání s Islanders. Penguins po deseti odehraných zápasech vévodí Atlantické divizi. Islanders ale organizaci z Pensylvánie silně šlapu na paty a z druhé pozice ztrácí jen jeden jediný bod. Do branky newyorského týmu se postaví Thomas Greiss, jelikož jeho kolega Robin Lehner utržil v úterním klání zranění. 

00:30 Montreal Canadiens – Washington Capitals

Oba dva mančafty budou mít za zády své maskované muže číslo 1. Za domácí Montreal bude krýt svatyni tedy Carey Price a ve washingtonské kleci se objeví Braden Holtby. Další společné znamení obou soupeřů je umístění v tabulce. Jak Capitals, tak i Montreal se pohybují uprostřed své divize. Poslední vítěz Stanley Cupu se bude opět spoléhat na svého kapitána Ovečkina. Ruský bohatýr posbíral v posledních šesti duelech 9 bodů (4+5). Naopak Montrealu v poslední době topí pod kotlem hlavně Jonathan Drouin, jenž má 8 bodů (3+5) v jedenácti střetnutích.

00:30 Ottawa Senators – Buffalo Sabres

Ve speciálním duchu se noční duel ponese pro Jasona Pominvilla. Pětatřicetiletý útočník Buffala nastoupí k 1000. utkání v NHL. Sabres poslední dva duely prohráli v prodloužení, nejdříve s Columbusem a poté i s Calgary. Se 14 body jim patří pátá příčka Atlantické divize. V dresu Buffala řádí Jeff Skinner. Šestadvacetileté levé křídlo posbíralo 10 bodů (5+5) v posledních šesti zápasech. Domácí Ottawa se momentálně topí v bažině a ne a ne se z ní vydrápat. Senators prohráli poslední čtyři utkání, a i proto spadli na šestou pozici právě za Buffalo.

00:30 Detroit Red Wings – New Jersey Devils

Do branky se poprvé od zranění levé kyčle v play-off od začátku postaví Cory Schneider. Americký brankář do hry naskočil už v úterý proti Tampě, tam ale jen střídal za Keitha Kinkaida. New Jersey prožívá špatné období. Z posledních 5 klání dokázali urvat vítězství jen jednou a v Metropolitní divizi patří klubu z Newarku 6. flek. Jejich hlavním motorem je se 14 kanadskými body (9+5) Kyle Palmieri. Naopak Detroit se po hororovém začátku začíná zvedat, naposledy porazil Columbus na jejich ledě 5:3. A Red Wings se začíná rozjíždět i jejich útočná hvězda Dylan Larkin. Za poslední dva zápasy posbíral 5 bodů (2+3).

0:30 Tampa Bay Lightning – Nashville Predators

Ve slunné Tampě dnes uvidí souboj dvou nejlepších mužstev současné NHL. Tampa vládne Atlantické divizi a Nashville Centrální. Do klece Nashvillu se po pětizápasové nucené pauze vrací Pekka Rinne, v brance Tampy se objeví Vasilevskij. Oba dva týmy opanovaly sedm z posledních devíti zápasů, Tampa navíc naposledy nadělila New Jersey osm branek. V sestavě Tampy se kvůli zranění neobjeví Ondřej Palát ani Victor Hedman.

1:00 St. Louis Blues – Vegas Golden Knights

Velký návrat hlásí dvaadvacetiletý útočník St. Louis Robby Fabbri, který nastoupí k první klání po 20 měsících! Fabbri naposledy hrál 4. února 2017 proti Penguins, kdy si zpřetrhal vazy v koleni. To samé zranění si obnovil loni na předsezónním kempu a letošní začátek zmeškal vinou bolesti kyčle a zad. Dalším navrátilce v řadách Blues je bek Carl Gunnarsson, jenž v březnu také přetrhal vazy v koleni a v létě šel ještě k tomu i na operaci pravé kyčle. St. Louis začali sezónu bídně a jsou až na samém dně Centrální divize. Podobný scénář platí pro finalisty Stanley Cupu z Las Vegas, ti trnou na předposlední sedmé pozici Pacifické divize. Golgen Knights drží nad vodou jen brankář Marc-Andre Fleury, v dresu Blues zase budí naději centr O’Reilly, jenž má 10 bodů (3+7) v posledních pěti zápasech.

2:00 Calgary Flames – Colorado Avalanche

Colorado vlétlo do sezóny jako uragán a se 16 body sídlí na druhém místě Centrální divize za Nashvillem. V dresu Avalanche se prohání i aktuální lídr bodování celé NHL Mikko Rantanen, jenž dosud posbíral 21 kanadských bodů (5+16). Colorado má i další zbraň, a to brankáře Varlamova. Ruská zeď má po osmi duelech úspěšnost zákroků 95 %. Calgary zažívá období mírného vzestupu, když vyhrálo dva zápasy v řadě. Kanadský klub táhne Johnny Gaudreau (6+10) a daří se i českému brankáři Davidu Rittichovi. Dnes ale v brance Flames nastoupí Mike Smith. 

2:00 Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks

Chicagu by mohl vrátit do sestavy lídr klubového bodování Patrick Kane, ten vynechal středeční duel s Vancouverem kvůli nachlazení. Blackhawks tedy sehrají dva zápasy ve dvou dnech, ten proti Vancouveru prohráli 2:4. Chicagu patří pátá pozice v Centrální divizi. Domácí Oilers po třech výhrách v řadě podlehli v úterý Minnesotě a okupují čtvrtou příčku Pacifické divize. Za výběr Edmontonu se do branky podruhé v sezóně postaví Mikko Koskinen. 

3:00 Anaheim Ducks – New York Rangers

Anaheim se doma proti Rangers pokusí utnout šestizápasovou sérii proher, která ho odsunula až na 6. místo Pacifické divize. Ducks naposledy prohráli sedm utkání v řadě naposledy v roce 2011. Rangers pokračují v tripu po západním pobřeží, první střetnutí proti San Jose vyhráli 4:3. Ve čtvrté brázdě Rangers znovu nastoupí český mladík Filip Chytil, jenž za dvanáct duelů posbíral dva body za dvě asistence. 

3:30 Los Angeles Kings – Philadelphia Flyers

Do kasy Kings se opět postaví Jack Campbell. Jednička organizace z Los Angeles Jonathan Quick si během sobotního tréninku přivodil zranění kolene a po operaci zmešká 3-6 týdnů. Nejhorší tým současné NHL má tak o problém navíc. Ze skvadry Kings se v poslední době daří alespoň obránci Doughtymu, jenž má 6 kanadských bodů (1+5) v posledních pěti zápasech. Flyers se po výhře 3:2 nad Anaheimem pokusí proti Los Angeles poprvé v sezóně o dvě vítězství v řadě.

3:30 San Jose Sharks – Columbus Blue Jackets

Sharsk mají v sestavě dva bodové maratonce. Obránce Burns a útočník Meier bodovali už devět zápas v řadě a proti Columbusu se pokusí uzavřít kulatou desítku. A San Jose se daří i jako týmu. S 15 body sídlí na druhé příčce Pacifické divize a prvnímu Vancouveru pořádně dýchají za krk. Columbus není schopen vyhrát několik zápasů za sebou, naposledy prohrál doma s Detroitem 3:5. Blue Jackets figurují na pátém místě Metropolitní divize a ofenzívu jim táhne ruský šikula Artěmi Panarin (5+10).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.