bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL slaví stoleté výročí zápasem pod širým nebem, jeho start se o půl hodiny zpozdí

1. ledna 2017, 20:00

Michal Sobotka

Před sto lety byla založena Národní hokejová liga. Na Nový rok se chystají velké oslavy, které přinesou tři duely. Ten nejzajímavější ale uvidí Toronto, kde se pod širým nebem představí Maple Leafs proti Detroitu Red Wings. Utkání ale začne o půl hodiny později, než se původně plánovalo.

21:30 Toronto Maple Leafs – Detroit Red Wings

Předehra k zítřejšímu Winter Classic se uskuteční při venkovním duelu v Torontu. Takzvaný Centennial Classic, tedy utkání v rámci stoletého výročí od založení NHL, už nyní nabere časový posun. Kvůli příliš ostrému slunci je začátek duelu odložen o půl hodiny.

Maple Leafs mají za sebou doslova boží trip. Vyhráli čtyři zápasy v řadě, když postupně uspěli v Coloradu, Arizoně, Floridě a Tampě. Auston Matthews se rozsřílel do parádní formy. V posledních deseti zápasech se prosadil hned sedmkrát, navíc přidal další čtyři asistence. Díky sérii úspěšných mačů v řadě se z Toronta rázem stal adept na postup do play-off.

Detroit ztrácí na svého dnešního soka jen tři body, ovšem celkově nepůsobí tak dobrým dojmem, přestože si z posledního utkání odnesl všechny body. Na ledě Toronta vyhráli Red Wings čtyři z předešlých šesti duelů. Jenže teď se nebude hrát v Air Canada Centre.

Začínající brankáři ještě nebyli potvrzeni, ale není žádným tajemstvím, že v domácí svatyni by měl začít Frederik Andersen. V hostující by však mohlo dojít ke změně, protože se spíš předpokládá překvapivý start Jared Coreau.

01:30 Washington Capitals – Ottawa Senators

Domácí podávali v posledních dnech loňského roku poměrně nevyrovnané výkony. Vše ale zakončili přesvědčivým vítězstvím nad New Jersey. Souboj dvou celků z hlavních měst svých států však má favorita právě v Capitals. Svěřenci Barryho Trotze totiž porazili Ottawu v pěti z posledních šesti vzájemných zápasů. Naposledy zde Senators dostali dokonce 1:7.

Trenér hostů Guy Boucher může být spokojen s dosavadním ročníkem. Sens vyhráli dva z předešlých tří venkovních utkání, jenže dnes budou čelit třetí prohře za sebou. V minulé sezoně neuhrála Ottawa proti Washingtonu jediný bod, přičemž celkové skóre ze tří zápasů bylo dost tristní – 4:13.

V brance Caps se včera představil Grubauer, takže dnes se mezi tři tyče vrátí jednička Braden Holtby. Hosté nasadí Mikea Condona, který po sérii čtyř vyhraných utkání za sebou nastřádal dvě prohry.

02:00 Anaheim Ducks – Philadelphia Flyers

Dnešní soupeři vstoupí v Kalifornii do zápasu se stejným počtem bodů, jenže zatímco Anaheimu to v Západní konferenci na play-off bohatě stačí, Flyers se pohybují na hraně postupu mezi nejlepší osmičku své konference. První ze dvou vzájemných mačů letošní sezony vyhrál Anaheim, jenž venku uspěl 3:2. Ze svých předchozích pěti zápasů se však z triumfu radoval pouze jednou.

Flyers na tom jsou s formou podobně. Jen jedna výhra z pěti šancí a hlavně série tří porážek v řadě, navíc na výhru venku čeká Philly už čtyři klání. Na ledě Ducks se radovala jen jednou z pěti případů, a to v prosinci roku 2011. Anaheim celkově soubojům s Flyers dominuje. Kromě zmiňované prohry z roku 2011 vyhrál devětkrát z deseti posledních měření sil.

John Gibson si vleze do svatyně domácích, o startujícím brankáři hostů se ještě nerozhodlo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.