bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

New Jersey vyhrálo loterii draftu NHL. Vegas bude volit jako šesté

30. dubna 2017, 8:00

Marek Hedbávný

Loterie rozhodla: právo první volby budou mít na letošním draftu do NHL Ďáblové z New Jersey. Poté přijdou na řadu Philadelphia a Dallas. Draft se uskuteční 23. a 24. června v Chicagu. Poprvé se ho zúčastní nový tým soutěže Vegas Golden Knights – a to z šesté pozice.

V jakém pořadí budou týmy vybírat ?

1. New Jersey Devils
2. Philadelphia Flyers
3. Dallas Stars
4. Colorado Avalanche
5. Vancouver Canucks
6. Vegas Golden Knights
7. Arizona Coyotes
8. Buffalo Sabres
9. Detroit Red Wings
10. Florida Panthers
11. Los Angeles Kings
12. Carolina Hurricanes
13. Winnipeg Jets
14. Tampa Bay Lightning
15. New York Islanders

O dalším pořadí se rozhodne později.

Největší šanci na zisk první volby mělo před loterií Colorado (18 %), poté Vancouver (12 %), Las Vegas (10 %) a Arizona (10 %). Štěstí se nakonec přiklonilo k New Jersey (8,5 %). Děkovat osudí mohou také ve Philadelphii, která dlouho bojovala o play off, přesto bude draftovat už ze druhé pozice.

Kdo patří k favoritům draftu?

O letošním draftu se říká, že patří k nejslabším za poslední roky. Chybí generační talenty typu Connora McDavida nebo Austona Matthewse, kteří by okamžitě pozvedli svůj tým. Přesto je na výběr z několika zajímavých jmen.

Nolan PATRICK (Kanada, útočník, Brandon Wheat Kings, WHL) – V sezoně 2015/2016 získal v 83 zápasech WHL skvělých 132 bodů. O Patrickovi se proto s předstihem hovořilo jako o jasné jedničce draftu 2017. Jenže podstatnou část letošního ročníku promarodil a vynechal i juniorské mistrovství světa – je tedy možné, že to Devils odradí.

Nico HISCHIER (Švýcarsko, útočník, Halifax Moosehads, QMJHL) – Hischier je o poznání drobnějším útočníkem než Patrick, má za sebou ale o něco lepší rok – postupně stoupal v odhadech draftu výš a výš. V produktivitě QMJHL skončil na desátém místě a na juniorském šampionátu nasbíral sedm bodů. Švýcarský klenot je v boji o pozici jedničky největším Patrickovým vyzyvatelem.

Timothy LILJEGREN (Švédsko, obránce, Rögle BK, Elitserien) – Před sezonou byl na žebříčcích skautů asi o něco výš, než je teď. Vlasatý zadák se neusadil v sestavě švédského Rögle, a tak hrál za juniorku či v nižší Allsvenskan. Přesto se očekává, že bude na draftu prvním zvoleným obráncem.

Elias PETTERSSON (Švédsko, útočník, Timrå IK, Allsvenskan) – Pettersson potřebuje zesílit. Než si vybojuje místo v NHL, bude to zřejmě pár sezon trvat. Pak by v ní ale mohl patřit do prvních dvou formací – Pettersson je komplexním hokejistou se skvělým bruslením a čtením hry. Ve 43 zápasech základní části druhé nejvyšší švédské soutěže získal skvělých 41 bodů. 

Gabriel VILARDI (Kanada, útočník, Windsor Spitfires, OHL) – I když se letos nepředstavil na MSJ ani na MS osmnáctek, experti mu přisuzují místo v první pětce draftu. S 61 body ze 49 zápasů vyhrál bodování Windsoru. Skauty jistě těší jeho urostlá postava (188 cm), která je jako stvořená pro centra.

Casey MITTELSTADT (USA, útočník Green Bay Gamblers, USHL) – Mittelstadt bude pravděpodobně nejvýše draftovaným hráčem z amerického univerzitního hokeje. 185 centimetrů vysoký univerzál je skvělým tvůrcem hry. 

Kteří Češi připadají v úvahu pro draft 2017?

Zrak českých fanoušků se bude upírat především k tomu, který tým si zamluví Martina Nečase. Kreativní centr zažil parádní sezonu: jako kapitán dovedl osmnáctku k historickému triumfu na Memoriálu Ivana Hlinky, vybojoval si nominaci na juniorské mistrovství světa a s Kometou Brno oslavil extraligový titul. Vzhledem k fenomenálním výkonům na břeclavském turnaji by jeho jméno mohlo zaznít už v první patnáctce. 

Martin Nečas (útočník, HC Kometa Brno)
Ostap Safin (útočník, HC Sparta Praha)
Filip Chytil (útočník, PSG Zlín)
Jakub Galvas (obránce, HC Olomouc)
David Kvasnička (obránce, HC Škoda Plzeň)
Jiří Patera (brankář, ČEZ Motor České Budějovice)
Jaroslav Dvořák (útočník, Mountfield HK)
Matěj Novák (útočník, Kometa Brno)
Jan Kern (útočník, Sparta Praha)
Ondřej Chrtek (útočník Liberec)
Adam Kubík (útočník, Kladno)
Radim Šalda (obránce, Mountfield HK)
Dalimil Mikyska (obránce, Kometa Brno)
Jakub Sirota (obránce, Cedar Rapids, USHL)
Tomáš Vomáčka (brankář, Corpus Christi, NAHL)
Daniel Bukač (obránce, Brandon Wheat Kings, WHL)
Petr Kalina (obránce, HC Sparta Praha)
Ondřej Machala (útočník, Niagara Ice Dogs, OHL)
Albert Michnáč (útočník, Guelph Storm, OHL)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.