bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

New Jersey se velkolepě rozloučí s Eliášem, tahákem noci je souboj Toronta s Bostonem

24. února 2018, 19:30

Petr Sumbal

Pro evropského diváka se ve velmi příjemných 20 hodin utkají Ottawa a Philadelphia. O dvě hodiny později pak bude buly vhozeno v Calgary, které přivítá Colorado. Ozdobou nočních utkání bude zápas New Jersey proti Islanders, před jehož začátkem se organizace Devils rozloučí se svou legendou Patrikem Eliášem. Rozlučkový program by měl trvat zhruba dvacet minut, zúčastní se ho bývalé modly klubu jako Scott Niedermayer, Ken Daneyko, Martin Brodeur, Petr Sýkora, Boby Holík a další. Rozbruslení absolvují hráči Devis v dresech s Eliášovým číslem 26. Dále z nočních soubojů vábí souboj Toronta s Bostonem, dvou klasických týmů NHL ve skvělé formě.

20:00 Ottawa Senators – Philadelphia Flyers

Ottawa prožívá po loňském úspěchu v podobě finále konference hrůzostrašný ročník a je až na předposledním místě Východní konference. Na play-off ztrácí už propastných třináct bodů. Na druhou stranu v případě Philadelphie to vypadá, že ve vyřazovacích bojích chybět nebude. V Metropolitní divizi drží Flyers postupové třetí místo a jsou ve formě. Čtyřikrát v řadě vyhráli.

Předpokládaní brankáři: Craig Anderson – Petr Mrázek

22:00 Calgary Flames – Colorado Avalanche

Calgary s Coloradem jsou sousedé v tabulce Západní konference. Calgary je se 71 body desáté, Colorado má o tři body méně. Oběma mužstvům se nyní nedaří, vyhrála jen jedno z posledních čtyř utkání. Colorado ztrácí v Centrální divizi tři body na divokou kartu, Calgary v Pacifické dva body na přímé postupové třetí místo.

Předpokládaní brankáři: David Rittich – Sergej Varlamov

00:15 New Jersey Devils – New York Islanders

Start tohoto utkání je posunut o patnáct minut oproti normálu, kvůli jedné klubové legendě. Před utkáním proběhne velkolepé loučení s kariérou Patrika Eliáše, který ve své kariéře v NHL jinde, než v New Jersey nehrál. Další náboj utkání Devils proti Islanders dává fakt, že obě mužstva bojují v Metropolitní divizi o postup do play-off. Aktuálně jsou na tom o dvě příčky a pět bodů lépe Devils. Oba týmy shodně své dva poslední zápasy prohrály, takže budou chtít vyhrát, aby zamezily propadu tabulkou.

Předpokládaní brankáři: Keith Kinkade – Jaroslav Halák

1:00 Columbus Blue Jackets – Chicago Blackhawks

Columbus nemá dobrou formu a po slušné první polovině sezóny ho potkal pád tabulkou. Ten se zatím zastavil na osmé příčce Východní konference a pátém místě Metropolitní divize. Ta je v tuto chvíli ještě postupová, Blue Jackets drží divokou kartu. Musí ale zabrat, z posledních pěti zápasů čtyři prohráli. Chicago je na tom ještě hůře a je dost možné, že ho play-off letos mine. Už na něj ztrácí z posledního místa Centrální divize deset bodů.

Předpokládaní brankáři: Sergej Bobrovskij – Anton Forsberg

1:00 Dallas Stars – Winnipeg Jets

Utkání mezi Dallasem a Winnipegem slibuje strhující souboj o přední příčky Západní konference. Winnipeg je příjemným překvapením sezóny, od začátku okupuje vrchní příčky tabulky, momentálně mu patří třetí místo s pětibodovým mankem na první Vegas. Jets navíc vyhráli čtyři z předešlých pěti zápasů. Dalas je na tom o sedm bodů hůř než Winnipeg, ale drží si čtvrté místo v Centrální divizi, které mu v tuto chvíli zaručuje postup.

Předpokládaní brankáři: Ben Bishop – Michael Hutchinson

1:00 Detroit Red Wings – Carolina Hurricanes

Detroit a Carolina jsou týmy stejné konference, ale jiných divizí. Zatímco Detroit je pátý v Atlantické divizi, Carolina je sedmá v té Metropolitní. Lépe je na tom ale s postupovými nadějemi Carolina, která má o šest bodů více než Detroit. Oběma mužstvům se nedaří. Red Wings prohráli už třikrát v řadě, Hurricanes dokonce čtyřikrát. Ztráta Caroliny na divokou kartu je ale pouze jednobodová., takže ještě tento tým čeká v závěru sezony pořádný boj.

Předpokládaní brankáři: Jimmy Howard – Scott Darling

1:00 Florida Panthers – Pittsburgh Penguins

Florida prožívá rozhodně lepší sezonu než tu minulou, kdy musela relativně brzy zapomenout na boje o play-off. V tomto ročníku je to jiná písnička, Panthers o účast ve Stanley Cupu stále ještě usilují. Patří jim čtvrté místo v Atlantické divizi a na divokou kartu ztrácí pět bodů. Pittsburgh měl trochu rozpačitý vstup do sezony, ale už se rozjel na plné obrátky a vyhoupl se na první místo Metropolitní divize. Aktuálně drží sérii šesti výher v řadě.

Předpokládaní brankáři: Roberto Luongo – Tristan Jarry

1:00 Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning

Montreal nemá dobrou sezonu a je už téměř jisté, že tento kanadský klub v jarních vyřazovacích bojích jeho fanoušci podporovat nebudou. Canadiens jsou šestí v Atlantické divizi a ztrácí na divokou kartu sedm bodů. Naposledy po šesti prohrách v řadě vyhráli. Tampa Bay je naopak v pohodě, vyhřívá se na prvním místě Východní konference. Formu má také obstojnou, vyhrála tři ze čtyř minulých střetnutí.

Předpokládaní brankáři: Anti Niemi – Andrej Vasilevskij

1:00 Toronto Maple Leafs – Boston Bruins

V souboji dvou tradičních týmů s tzv. Original Six půjde nejen o prestiž, ale hlavně o body do tabulky. Boston se nachází na druhém místě Atlantické divize, Toronto je v též divizi na třetí příčce a ztrácí na Bruins jen jeden bod. Zároveň však má o pět odehraných zápasů navíc. Mělo by se jednat o utkání nejvyšší kvality, protože oba týmy jsou aktuálně ve skvělé formy. Leafs vyhráli osmkrát z devíti posledních utkání, Burins čtyřikrát z pěti.

Předpokládaní brankáři: Frederick Andersen – Tukka Rask

1:00 Washington Capitals – Buffalo Sabres

Washington stejně jako minulé sezóny proplouvá pohodově základní částí a hlavní výzva pro něj přijde až v play-off, kde se mu naopak už několik let nedaří. První místo v základní části to zřejmě letos pro Capitals nebude, ale o ovládnutí Metropolitní divize můžou stále soupeřit. Na Pittsburgh ztrácí jediný bod. Tři z posledních čtyř utkání ale Washington prohrál. Buffalo je už dávno ze hry o vyřazovací část pryč, je druhým nejhorším týmem celé NHL. Naposledy po třech prohrách v řadě vyhrálo.

Předpokládaní brankáři: Braden Holtby – Robin Lehner

2:00 Arizona Coyotes – Anaheim Ducks

Arizona je právě tím jediným týmem, který je na tom ještě hůř než Buffalo, konkrétně o tři body. Ale momentálně prožívá jednoznačně nejpovedenější období sezóny. Minule sice prohrála s Calgary, avšak předtím zvítězila čtyřikrát po sobě. Anaheim v Pacifické divizi bojuje o přímé postupové místo do play-off, v tuto chvíli třetí příčku drží. Ale pouze o dva body před dotírajícími Los Angeles a Calgary. Ducks své čtyři poslední soupeře porazili.

Předpokládaní brankáři: Antti Raanta – Ryan Miller

4:00 Los Angeles Kings – Edmonton Oilers

Obě mužstva by se ráda viděla v tabulce jistě výše než na pozicích, na kterých se právě nacházejí. Los Angeles je v Pacifické divizi čtvrté, Edmonton dokonce až šestý. Oilers už to budou mít s myšlenkami na play-off hodně složité, ztrácí na něj už devatenáct bodů. Kings se o něj ještě mohou rvát, jen dva body ztrácejí na přímou postupovou třetí příčku. Naposledy po třech výhrách v řadě zase Los Angeles našlo přemožitele.

Předpokládaní brankáři: Jonathan Quick – Cam Talbot

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.