bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nevím, zda umí hrát hokej, slyšel Duclair. Teď Tortorellův tým sestřelil hattrickem

15. prosince 2019, 16:06

Matěj Hodoval

Velmi zajímavé střetnutí zažil v sobotu večer Anthony Duclair. Útočník Ottawy se postavil Columbusu v čele s hlavním trenérem Johnem Tortorellou. Svůj bývalý tým sestřelil hattrickem a dal vzpomenout na časy, kdy nad ním právě známý bouřlivák lámal hůl.

„Nejsem si jistý, zda umí hrát hokej,“ prohlásil v únoru tohoto roku tehdy ještě o svém svěřenci John Tortorella.

Hlavní trenér Blue Jackets se nevídaně opřel do jednoho ze svých hráčů a před médii popisoval, jak podle něj Duclair není hráčem, který by své schopnosti dokázal uplatnit v National Hockey League.

V sobotu se oba dva znovu střetli, tentokráte jako soupeři.

A Duclair rozhodně prokázal, že jeho hra dosahuje úrovně nejlepší hokejové ligy světa. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan nejprve ve třetí minutě zápasu otevřel skóre svižnou střelou zápěstím.

Po vyrovnání Blue Jackets se znovu přihlásil o slovo, když v situaci 2 na 1 přetavil přihrávku z hole Arťoma Anisimova ve svůj druhý zásah.

Hattrick zkompletoval v pravý čas. Columbus totiž ve třetí periodě dokázal srovnat na 3:3, čímž poslal zápas do prodloužení. To však netrvalo ani dvě minuty a Duclairova rána první znamenala čepice na ledě a především dva body pro Ottawu.

„Celou sezonu má na náš tým obrovský vliv. Je super ho vidět takto hrát, vidět jak dobrý hráč je. Má dobrou střelu. Z tréninků vím, jak těžké je ji zastavit,“ usmívá se Anders Nilsson.

Vypadá to, že v hlavním městě Kanady našel Duclair svůj domov. Od únorové výměny stihl nasázet v dresu Sens šestadvacet gólů ve třiapadesáti duelech.

V aktuálně probíhající sezoně je s osmnácti zásahy nejlepším střelcem a s pětadvaceti kanadskými body dokonce nejproduktivnějším hráčem Senators.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.