bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neuvirthovi je pozice jedničky stále uzamčená

4. ledna 2015, 18:00

Robert Novotný

Brankáři to nemají v hokeji vůbec jednoduché. Pokud hrajete v poli, máte větší šanci, že se prosadíte, vždyť v útoku je dvanáct, v obraně šest míst. Do brankoviště se však může postavit pouze jeden vyvolený. Své o tom ví i český brankář, jenž momentálně působí v Buffalu, Michal Neuvrith, ten velkou část své kariéry odchytal v Capitals, kde dělal témř pořád dvojku a jinak tomu není ani letos v Buffalu.

Stát se brankářskou jedničkou je pro některého gólmana opravdu tvrdý oříšek. V NHL se ho doposud nepodařilo rozlousknout českému brankáři Michalu Neuvirthovi, jehož domovem je v současnosti americké Buffalo. Šestadvacetiletému rodákovi z Ústí nad Labem se zatím lepí v nejprestižnější lize světa smůla na paty, jelikož po většinu své kariéry sledoval utkání převážně z lavičky s kšiltovkou či kulichem na hlavě.

Neuvirth byl draftován v roce 2006 týmem Capitals na celkové čtyřiatřicáté pozici. Tehdy mu byla věštěna bohatá budoucnost v NHL, avšak opak je zatím pravdou. Do svého prvního utkání v NHL nastoupil až v sezóně 2008-09, v níž nakonec odehrál pět utkání s průměrně třemi obdrženými brankami na zápas.

Během svého působení v hlavním městě USA nastoupil Neuvirth v dresu Caps do 134 utkání, přičemž v žádné sezóně nezasáhl do více než padesáti utkání. Nejčastěji se mezi tři tyče postavil v sezóně 2010-11, tehdy měl na kontě 48 utkání, v nichž obdržel průměrně 2,45 gólů za zápas a jeho procentuální úspěšnost zákroků činila 91,4 %. O rok později zasáhl do 38 zápasů a statisticky si vedl o něco hůře, průměrně inkasoval 2,82 branky za zápas a v kolonce procentuální úspěšnosti zákroků je u jeho jména napsáno číslo 90,3 %. A právě tyto dvě sezóny se považují za dosavadní vrchol jeho hokejové kariéry.

V novou naději doufal český brankář v Buffalu, kam přestoupil během sezóny 2013-14. Tehdy stihl nastoupit do dvou zápasů, oba jeho tým prohrál. Letos je nadále přeborníkem ve vysedávání na lavičce a po většinu sezóny kryje záda šestadvacetiletému švédskému brankáři Jhonasi Enrothovi. Neuvirth zasáhl do 14 utkání, z nichž se mu podařilo vyhrát pouze tři a průměrně obdržel 3,21 gólů za zápas. Pozice jedničky je pro tohoto českého brankáře nadále uzamčena a klíč je, zdá se, velice pečlivě ukrytý.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.