bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neuvirth při zápase NHL náhle omdlel. Odvezli ho do nemocnice

2. dubna 2017, 10:00

Marek Hedbávný

Děsivý moment se v noci ze soboty na neděli odehrál v NHL – český brankář Michal Neuvirth zkolaboval a na nosítkách byl odvezen na vyšetření do nemocnice. Měl by být v pořádku a mimo ohrožení života.

Neuvirth omdlel v osmé minutě duelu proti New Jersey. Okamžitě k němu přispěchali záchranáři i spoluhráč Pierre-Eduard Bellemare. „Chtěl jsem pomoct tak rychle, jak jen to bylo možné. Také jsem se bál," řekl francouzský útočník pro nhl.com.

Devětadvacetiletý gólman brzy nabyl vědomí, po čtyřech minutách se posadil a když byl odvážen na nosítkách, fanouškům ukázal zdvižený palec.

Zápas se přerušil na deset minut a do branky musel náhradník Anthony Stolarz. Flyers nakonec vyhráli s Devils 3:0.

Neuvirth zůstal v pensylvánské nemocnici přes noc a jeho zdravotní stav je monitorován. „Do nemocnice jsme ho poslali z preventivních důvodů. Vše bylo v pořádku a věci jsou pozitivní," uklidnil fanoušky generální manažer Philadelphie Ron Hextall.

Spekuluje se, že Neuvirth chytal nedoléčený po chřipce, která kabinu Flyers postihla.

Philadelphia do play off NHL pravděpodobně nepostoupí, Neuvirth tak připadá v úvahu pro květnové mistrovství světa v Německu a Francii.

V roce 2010 vyděsil fanoušky kolapsem také tehdejší brankář Atlanty Ondřej Pavelec. I on měl štěstí v neštěstí a obešel se bez trvalých zdravotních následků.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.